search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 13:35
MENU CLOSE

Σάλος στον Ίασμο: Ο δήμαρχος καρατόμησε τους αντιδημάρχους με τη… δικαιολογία ότι είναι «Γκιουλενιστές»

29.12.2022 18:58
oumer_new

Σε μία κίνηση που έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις προχώρησε ο δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, ο οποίος καρατόμησε τους αντιδημάρχους με τη… δικαιολογία ότι είναι «Γκιουλενιστές».

Ο δήμαρχος δεν σταμάτησε εκεί, καθώς ζήτησε τις παραιτήσεις των υπηρεσιακών και αιρετών του δήμου Ιάσμου, «οι οποίοι εμπλέκονται ή συσχετίζονται με την Παγκόσμια Τρομοκρατική Οργάνωση FETÖ και την εγχώρια Εγκληματική Όργανωση ΕΥΡ-ΑΚΗ».

Για τις ενέργειές του ενημερώθηκε το υπουργείο Εσωτερικών, με τον Μάκη Βορίδη να ανακοινώνει ότι ερευνώνται τυχόν έκνομες ενέργειες.

Εντύπωση προκαλεί πάντως και η σελίδα που διατηρεί ο δήμος Ιάσμου στο Facebook, καθώς οι αναρτήσεις έχουν προσωπικό τόνο, προφανώς του ιδίου του κ. Μουμίν.

Την ίδια ώρα, όπως προκύπτει από τις ανακοινώσεις, δεν είναι λίγοι οι υπάλληλοι που το τελευταίο διάστημα έχουν τεθεί σε αναστολή άσκησης καθηκόντων, «για λόγους δημοσίου συμφέροντος».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου αναφέρει:

«Ο Δήμαρχος Ιάσμου, Οντέρ Μουμίν, ως Προϊστάμενος των υπηρεσιών: Ανακαλεί με αιτιολογημένη απόφασή του όλους τους Αντιδημάρχους του Δήμου Ιάσμου. Μέχρι νεωτέρας, κρατά στο πρόσωπό του όλες τις αρμοδιότητες του άρθρου 58 του Ν.3852/2010.

Σε συνέχειά των παραιτήσεων των Προέδρων των Νομικών Προσώπων του Δήμου Ιάσμου, κρατά και ασκεί τις Προεδρίες όλων των ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ του Δήμου Ιάσμου.

Καλεί άμεσα σε παραίτηση όλους τους υπηρεσιακούς και αιρετούς του Δήμου Ιάσμου, οι οποίοι εμπλέκονται ή συσχετίζονται με την Παγκόσμια Τρομοκρατική Οργάνωση FETÖ και την εγχώρια Εγκληματική Οργάνωση ΕΥΡ-ΑΚΗ».

Ο κ. Μουμίν είχε επίσης ανακοινώσει την απόλυση εργαζόμενου σε πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, και εργαζόμενης στο «Βοήθεια στο Σπίτι», με τον ισχυρισμό ότι ανήκουν στην οργάνωση του μουσουλμάνου Φετουλάχ Γκουλέν, FETÖ, που στην Τουρκία θεωρείται «τρομοκρατική».

Παρέμβαση Βορίδη για τις ενέργειες του δημάρχου

Οι ενέργειες του δημάρχου απασχόλησαν και τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, που επικοινώνησε με τον ΓΓ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και του ζήτησε « να εξετάσει τυχόν έκνομες ενέργειες».

Με τον τρόπο αυτό, οι ενέργειες του δημάρχου θα αξιολογηθούν συνολικά, προκειμένου να αποφασιστούν τις αναγκαίες περαιτέρω ενέργειες για την αντιμετώπιση του θέματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών:

«Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης επικοινώνησε, για το ζήτημα που έχει προκύψει εξαιτίας των ενεργειών του Δημάρχου Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, με τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης κ. Ιωάννη Σάββα και του ζήτησε να εξετάσει τυχόν έκνομες ενέργειες του εν λόγω Δημάρχου προκειμένου αυτές να αξιολογηθούν συνολικά και να αποφασίσει τις αναγκαίες περαιτέρω ενέργειες για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου θέματος».

Διαβάστε επίσης:

Δημητρακόπουλος για εμβάσματα προς Καϊλή στον Παναμά: «Εμείς ζητήσαμε έρευνα για να διαπιστωθεί ότι είναι πλαστά»

Σεισμός στην Εύβοια: 81 αυτοψίες για καταγραφή των ζημιών σε Ψαχνά και Χαλκίδα – Πόσα κτίρια είναι μη κατοικήσιμα

Νοσοκομείο Παίδων: Πέθανε από κορωνοϊό κοριτσάκι 2,5 χρονών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 13:34