search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 22:25
MENU CLOSE

Δημητρακόπουλος για εμβάσματα προς Καϊλή στον Παναμά: «Εμείς ζητήσαμε έρευνα για να διαπιστωθεί ότι είναι πλαστά»

29.12.2022 18:41
kaili_dimitrakopoulos_brussels_new

Ανακοίνωση εξέδωσε ο συνήγορος της Εύας Καϊλή Μιχάλης Δημητρακόπουλος με αφορμή το αίτημα του Χαράλαμπου Βουρλιώτη, που ζητεί από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές του Παναμά να ενημερωθεί εάν έχουν μεταφερθεί εμβάσματα ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ από το Κατάρ για την Εύα Καϊλή.

Ο κ. Δημητρακόπουλος, διευκρινίζει στην ανακοίνωσή του ότι η ενέργεια του κ. Βουρλιώτη οφείλεται σε πρωτοβουλία της υπεράσπισής της ευρωβουλευτού, τονίζοντας ότι είχε καταθέσει αίτημα για δικαστική συνδρομή από τον Παναμά εδώ και μέρες, ώστε «να διαπιστωθεί η πλαστότητα των παραστατικών των μυθικών εμβασμάτων από το Κατάρ στην κα Καϊλή».

Αναλυτικά η ανακοίνωση Δημητρακόπουλου

«Εδώ και μέρες έχω καταθέσει αίτημα στον κύριο Χαράλαμπο Βουρλιώτη , Πρόεδρο της αρχής καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων, που προέρχονται από εγκληματική δραστηριότητα, να ζητήσει δικαστική συνδρομή από τον Παναμά ώστε να διαπιστωθεί η πλαστότητα των παραστατικών των μυθικών εμβασμάτων από το Κατάρ στην κυρία Εύα Καϊλή. Επιτέλους ικανοποιήθηκε το αίτημά μας και θα διαπιστωθεί το ΨΕΥΔΟΣ και οι οργανωτές του».

Υπενθυμίζεται ότι με έγγραφό του, που φέρει τον χαρακτήρα του επείγοντος, ο επικεφαλής της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, ζητάει από την ομόλογη ανεξάρτητη αρχή του Παναμά να ενημερωθεί εάν έχουν μεταφερθεί εμβάσματα ύψους 20.000.000 ευρώ από το Κατάρ σε λογαριασμούς που ενδεχομένως έχουν ανοιχθεί στο όνομα του ζεύγους Εύας Καϊλή – Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το εν λόγω έγγραφο απεστάλη από τον επίτιμο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου πριν από δύο ημέρες στις Αρχές του Παναμά, στο πλαίσιο των συντονισμένων ερευνών, που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για το Qatargate.

Διαβάστε επίσης:

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε ναρκωτικά στην Αθήνα – Τέσσερις συλλήψεις

Σεισμός στην Εύβοια: 81 αυτοψίες για καταγραφή των ζημιών σε Ψαχνά και Χαλκίδα – Πόσα κτίρια είναι μη κατοικήσιμα

Νοσοκομείο Παίδων: Πέθανε από κορωνοϊό κοριτσάκι 2,5 χρονών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 22:22