search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 18:18
MENU CLOSE

Qatargate: Ο Βουρλιώτης ζητά από τον Παναμά να ελέγξει αν έχουν μεταφερθεί εμβάσματα 20 εκατ. ευρώ σε Τζόρτζι-Καϊλή

29.12.2022 16:46
kaili_giorgi_qatargate1512_new

Η ανεξάρτητη αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος αναζητά ενδεχόμενη ροή μαύρου χρήματος από το Κατάρ στον Παναμά μέσω τραπεζικών λογαριασμών του ζεύγους Τζόρτζι-Καϊλή.

Με έγγραφά του, που φέρει τον χαρακτήρα του επείγοντος, ο επικεφαλής της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, ζητάει από την ομόλογη ανεξάρτητη αρχή του Παναμά να ενημερωθεί εάν έχουν μεταφερθεί εμβάσματα ύψους 20.000.000 ευρώ από το Κατάρ σε λογαριασμούς που ενδεχομένως έχουν ανοιχθεί στο όνομα του ζεύγους Εύας Καϊλή – Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το εν λόγω έγγραφο απεστάλη από τον επίτιμο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου πριν από δύο ημέρες στις Αρχές του Παναμά, στο πλαίσιο των συντονισμένων ερευνών, που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για το Qatargate.

Οι λογαριασμοί φέρονται να είναι στην Τράπεζα Bladex of Panama και να ανήκουν στην Εύα Καϊλή, τον πατέρα της και τη μητέρα της Μαρία Ιγνατιάδου.

Συγκεκριμένα, στους λογαριασμούς αυτούς εμφανίζονται να υπάρχουν 20 εκατ. ευρώ σε δύο καταθέσεις από το Κατάρ προς την Εύα Καϊλή, 4 εκατ. ευρώ σε δύο καταθέσεις από το Κατάρ προς τον Αλέξανδρο Καϊλή και 4 εκατ. ευρώ σε δύο καταθέσεις από το Κατάρ προς τη Μαρία Ιγνατιάδου.

Να σημειωθεί ότι ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, συνήγορος της Εύας Καϊλή έχει αμφισβητήσει τη γνησιότητα των επίμαχων τραπεζικών εγγράφων.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Ο κ. Μητσοτάκης αρνείται τη μείωση ΦΠΑ στα τρόφιμα για να μην βάλει σε περιπέτεια τα υπερκέρδη λίγων»

Στην 115 Πτέρυγα Μάχης στα Χανιά ο Μητσοτάκης: «Δεν αισθανόμαστε απειλή από κανέναν»

Μελόνι: Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη υπάρχει στενή σχέση – Συντονιστήκαμε στο ενεργειακό και την προστασία των εξωτερικών συνόρων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 18:17