search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 15:59
MENU CLOSE

Spiegel: Μήπως είναι «Moroccogate» και όχι «Qatargate»; – Υπήρχε δωροδοκία Παντσέρι και Τζόρτζι από το Μαρόκο

29.12.2022 15:21
evrokoinovoulio-1-new

Το Μαρόκο έχει παίξει σαφέστατα μεγαλύτερο ρόλο στο δίκτυο που είχε στηθεί για να ασκείται επιρροή σε μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, γράφει σήμερα το γερμανικό Spiegel, που θεωρεί ότι υπάρχει ισχυρός μαροκινός δάχτυλος στην ευρωβουλή.

Πληροφορίες τις οποίες επικαλείται ο γερμανικός ειδησεογραφικός οργανισμός αναφέρουν ότι ίσως δεν πρέπει να μιλούμε για «Qatargate», αλλά για «Moroccogate», καθώς η βορειοαφρικανική χώρα κινούσε τα νήματα στο δίκτυο που χρημάτιζε ευρωβουλευτές για να προωθεί συγκεκριμένα συμφέροντα.

Το παιχνίδι του Μαρόκου γινόταν μέσω πρακτόρων των μυστικών υπηρεσιών, σύμφωνα με το Spiegel, που αναφέρει ότι έχει λάβει υπόψη του διαβαθμισμένα έγγραφα που αποδεικνύουν την μαροκινή εμπλοκή στο σκάνδαλο που συγκλονίζει τις Βρυξέλλες.

Τα έγγραφα αυτά οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι μαροκινές μυστικές υπηρεσίες από το 2019 είχαν αρχίσει να δωροδοκούν τον πρώην ευρωβουλευτή, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, τον Ιταλό ευρωβουλευτή Αντρέα Καζολίνο και τον σύντροφο της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι για να στήσουν το δίκτυο μέσω του οποίου προωθούνταν οι θέσεις που ήθελε το Μαρόκο στο Ευρωκοινοβούλιο.

Μέσω αυτών των πρακτόρων, δωροδοκήθηκαν στελέχη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να ασκήσουν επιρροή και υπέρ των συμφερόντων του Κατάρ, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ο άνθρωπος που είχε ρόλο κλειδί σε όλο αυτό το δίκτυο ήταν ο νυν πρεσβευτής του Μαρόκου στην Πολωνία, Αμπντελραχίμ Ατμούν, στον οποίον λογοδοτούσαν ο Παντσέρι και η ομάδα του, που είχε επίσης επαφή με τον επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του Μαρόκου, Μοχάμαντ Γιασίν Μασούρι.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανικός πύραυλος S-300 κατέπεσε στη Λευκορωσία (photos)

Αμερικανός μετέτρεψε σε σπίτι το αεροπλάνο της Ολυμπιακής που μετέφερε τη σορό του Ωνάση (videos)

Αγωνία για τον Πελέ – «Κάποιες φορές υπάρχει μεγάλη λύπη και απελπισία» λέει η κόρη του (Photo)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 15:58