search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 20:59
MENU CLOSE

Αμερικανός μετέτρεψε σε σπίτι το αεροπλάνο της Ολυμπιακής που μετέφερε τη σορό του Ωνάση (videos)

29.12.2022 10:53
aeroplano_onasis_new

Σε… σπίτι μετέτρεψε ένας Αμερικανός, ο Μπρους Κάμπελ, ένα Boeing 727 χωρητικότητας 200 επιβατών και βάρους 30 τόνων. Πώς συνδέεται η ιστορία του με τον Έλληνα μεγιστάνα, Αριστοτέλη Ωνάση.

Όλα ξεκίνησαν στις αρχές της δεκαετίας του ’70, όταν ο Κάμπελ πλήρωσε 25.800 δολάρια για 10 στρέμματα γης στο Χίλσμπορο, ένα προάστιο του Πόρτλαντ του Όρεγκον.

Ο 73χρονος ηλεκτρολόγος μηχανικός είπε στο CNBC Make It ότι το όνειρο του ξεκίνησε όταν σε ηλικία 15 ετών είδε στην τηλεόραση ένα νεκροταφείο αεροπλάνων. Έκτοτε, αποφάσισε ότι ήθελε να ζήσει μέσα σε ένα τέτοιο.

Το 1999, ο Κάμπελ αποφάσισε να πραγματοποιήσει το όνειρό του και προσέλαβε μια εταιρεία για να του βρει ένα αεροπλάνο. Μετά από μήνες αναζήτησης, η εταιρεία βρήκε στην Ελλάδα ένα Boeing 727 της Ολυμπιακής, χωρητικότητας 200 επιβατών, το οποίο ζύγιζει λίγο περισσότερο από 30 τόνους.

Ωστόσο, το συγκεκριμένο αεροπλάνο είχε ξεχωριστή ιστορία, αφού χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά της σορού του ιδιοκτήτη της αεροπορικής εταιρείας, Αριστοτέλη Ωνάση, το 1975.

Ο Κάμπελ πλήρωσε 100.000 δολάρια και το αεροπλάνο μεταφέρθηκε αεροπορικώς από την Ελλάδα στο Όρεγκον, για να το προετοιμάσει για να το πάρει στην ιδιοκτησία του. Μόλις το αεροσκάφος διαμορφώθηκε, έτσι ώστε να είναι κατοικήσιμο, μεταφέρθηκε στο οικόπεδο του Κάμπελ.

Στη συνέχεια, ο 73χρονος ξόδεψε άλλα 15.000 δολάρια στην ανακαίνιση, για να μετατρέψει το αεροπλάνο σε σπίτι, διαδικασία που διήρκησε 2 χρόνια.

Πρόσθεσε ένα αυτοσχέδιο ντους, έναν νιπτήρα, ένα φορητό πλυντήριο, ψυγείο και ένα καρότσι σερβιρίσματος από ένα άλλο αεροπλάνο, το οποίο χρησιμοποιεί σαν ντουλάπι για τα τρόφιμά του.

Τα μηνιαία έξοδά του ανέρχονται σε 370 δολάρια το μήνα, στα οποία περιλαμβάνονται 220 δολάρια το μήνα σε φόρους ακίνητης περιουσίας και μεταξύ 100 και 250 δολαρίων το μήνα σε ηλεκτρικό ρεύμα.

Διαβάστε επίσης:

Αγωνία για τον Πελέ – «Κάποιες φορές υπάρχει μεγάλη λύπη και απελπισία» λέει η κόρη του (Photo)

Κιλιτσντάρογλου για Ερντογάν: Τον σιχάθηκε ο λαός – Φτάνει πια!

Φιλιππίνες: Στους 33 οι νεκροί από την κακοκαιρία – Χιλιάδες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, τεράστιες καταστροφές (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 20:55