ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 23:04
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Λεπτομερή δεδομένα έως τις 3 Ιανουαρίου ζήτησε ο ΠΟΥ από την Κίνα

31.12.2022 01:06

Συνάντηση κορυφής ανάμεσα σε στελέχη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και του Πεκίνου, για την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, ενώ διάφορες χώρες καθιστούν -η μία μετά την άλλη- υποχρεωτικό το τεστ COVID-19 στους ταξιδιώτες από Κίνα.

Ο ΠΟΥ ζήτησε, ακόμη, την τακτική κοινή χρήση συγκεκριμένων και σε πραγματικό χρόνο δεδομένων σχετικά με την επιδημιολογική κατάσταση, συμπεριλαμβανομένων: περισσότερων δεδομένων γενετικής αλληλουχίας, δεδομένων για τον αντίκτυπο της νόσου, συμπεριλαμβανομένων των νοσηλειών, των εισαγωγών στη ΜΕΘ και των θανάτων και δεδομένων για τους εμβολιασμούς που πραγματοποιήθηκαν και την κατάσταση εμβολιασμού, ειδικά σε ευάλωτα άτομα και άτομα άνω των 60 ετών.

Οι Κινέζοι επιστήμονες καλούνται να συνεργαστούν πιο στενά σε δίκτυα εμπειρογνωμόνων COVID-19 υπό την ηγεσία του ΠΟΥ, συμπεριλαμβανομένου του δικτύου κλινικής διαχείρισης COVID-19. 

Διαβάστε επίσης:

Αλλαγή χρόνου: Χωρίς φιλιά, λόγω ιώσεων – «Δύσκολοι μήνες Ιανουάριος και Φεβρουάριος», προειδοποιεί η Ματίνα Παγώνη (Video)

Αλκοόλ: Το κόλπο για να «γλιτώσετε» το hangover

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 22:56
Exit mobile version