search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 03:10
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: «Ντόμινο» ανησυχίας – Ζητά και η Βρετανία τεστ στους ταξιδιώτες από Κίνα

30.12.2022 23:42
china_koronoios_new

Μετά τη Γαλλία, το Ισραήλ, την Ισπανία και την Ιταλία, και η βρετανική κυβέρνηση ζητά υποχρεωτικά τεστ για την Covid-19 στους ταξιδιώτες από Κίνα.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, από τις 5 Ιανουαρίου οι ταξιδιώτες από την Κίνα θα πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ πριν από την αναχώρησή τους από το Πεκίνο.

Η Βρετανία ακολουθεί έτσι το παράδειγμα πολλών άλλων χωρών που επιβάλλουν περιορισμούς στους ταξιδιώτες από την Κίνα, όπως η Γαλλία, οι ΗΠΑ, η Ινδία ή το Ισραήλ.

«Ενώ τα κρούσματα της Covid αυξάνονται στην Κίνα, πριν από το άνοιγμα των συνόρων (της χώρας) την επόμενη εβδομάδα, το σωστό για εμάς είναι να υιοθετήσουμε μια ισορροπημένη και συνετή προσέγγιση ανακοινώνοντας προσωρινά μέτρα ενόσω θα μελετούμε τα δεδομένα», εξήγησε ο υπουργός Υγείας Στιβ Μπάρκλεϊ σε μια ανακοίνωσή του.

Όλοι οι επιβάτες απευθείας πτήσεων από την ηπειρωτική Κίνα θα πρέπει να επιδεικνύουν ένα αρνητικό τεστ πριν από την αναχώρησή τους. Το μέτρο αυτό ισχύει μόνο για την Αγγλία, ωστόσο η κυβέρνηση διευκρίνισε ότι δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις για άλλους προορισμούς του Ηνωμένου Βασιλείου (Σκωτία, Ουαλία, Βόρεια Ιρλανδία).

Επιπλέον, οι βρετανικές υγειονομικές αρχές θα διενεργούν τυχαία τεστ σε ορισμένους επιβάτες κατά την άφιξή τους, κυρίως για να εντοπίζουν τυχόν νέες παραλλαγές του ιού.

«Η απόφαση αυτή ελήφθη (…) λόγω έλλειψης πλήρους πληροφόρησης από την Κίνα», σημείωσε ο υπουργός. Τα μέτρα θα αναθεωρούνται ανάλογα με τα δεδομένα που θα παρέχει το Πεκίνο.

Σε ανακοίνωση που έδωσε χθες, Πέμπτη, στη δημοσιότητα, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου των Ασθενειών ανέφερε ότι η εισαγωγή υποχρεωτικού ελέγχου για την COVID-19 στους κόλπους της ΕΕ για τους επισκέπτες από την Κίνα θα ήταν “αδικαιολόγητη“.

Οι χώρες μέλη της ΕΕ “έχουν σχετικά αυξημένα επίπεδα ανοσίας και εμβολιασμού” και “οι παραλλαγές που κυκλοφορούν στην Κίνα ήδη κυκλοφορούν στην ΕΕ“, εξήγησε το Κέντρο, θεωρώντας ότι ένα μέτρο αυτού του είδους δεν ήταν απαραίτητο σε επίπεδο ΕΕ συνολικά.

Παρά την έκρηξη του αριθμού των κρουσμάτων, οι κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν ότι θα σταματήσουν στις 8 Ιανουαρίου την υποχρεωτική καραντίνα αυτών που φτάνουν στην Κίνα και θα επιτρέψουν εκ νέου στους Κινέζους να ταξιδεύουν στο εξωτερικό, έπειτα από τρία χρόνια απομόνωσης.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στη Βολιβία: 11 νεκροί και 23 τραυματίες μετά από πτώση λεωφορείου σε χαράδρα

Βραζιλία: Ο Μπολσονάρου έφυγε για τις ΗΠΑ, 2 μέρες πριν από τη λήξη της θητείας του

Ισπανία: Ξηλώνουν τα παράσημα των αστυνομικών που συμμετείχαν στην καταστολή των αντιφρονούντων επί Φράνκο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:31