search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 16:02
MENU CLOSE

Καιρός: Βροχερό σκηνικό το Σαββατοκύριακο – Με νοτιάδες και 17 βαθμούς η ερχόμενη εβδομάδα (Video)

13.01.2023 17:06
kairos 543- new

Άστατος θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Αναλυτικότερα, το Σάββατο βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα Δωδεκάνησα, στην Ανατολική Κρήτη και πιθανώς στις Νοτιοανατολικές Κυκλάδες και στα νοτιότερα τμήματα των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, πυκνότερες στα ανατολικά και στο Αιγαίο, με πιθανότητα για βροχές τοπικού χαρακτήρα κυρίως στην Εύβοια, στις Σποράδες και στη Χαλκιδική.

Από τις απογευματινές ο καιρός στα δυτικά θα παρουσιάσει προοδευτική επιδείνωση με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα Επτάνησα και ενδεχομένως σε παράκτια τμήματα της δυτικής ηπειρωτικής χώρας. Πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε ορεινά ηπειρωτικά τμήματα. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -6 έως 8 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -3 έως 12, στην Ήπειρο από -1 έως 15 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -2 έως 13, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 1 έως 15 βαθμούς, στα Επτάνησα από 5 έως 15 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 6 έως 14-15 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 Μποφόρ και στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις 3-4 και προοδευτικά τοπικά 5 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13-14 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις 2-4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 11-12 βαθμούς.

Την Κυριακή (15/1), τοπικές βροχές μικρής διάρκειας αναμένονται στο Αιγαίο, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, την Εύβοια και τη Ν-ΝΑ Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΑ στα δυτικά 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα.


Τη Δευτέρα (16/1), το νέο στοιχείο στην εξέλιξη του καιρού θα είναι η βαθμιαία στροφή των ανέμων σε νοτιοδυτικούς, με αποτέλεσμα την υποχώρηση της πρωινής παγωνιάς και την εκδήλωση ορογραφικών βροχών στη δυτική βορειοδυτική Ελλάδα.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια της νέας εβδομάδας τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι ενισχυμένοι νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι, οι πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και οι βροχές βασικά στις προσήνεμες στο νοτιοδυτικό ρεύμα περιοχές και κυρίως στη δυτική βορειοδυτική Ελλάδα, σύμφωνα με την αναλυτική πρόγνωση του καιρού.

Διαβάστε επίσης:

Όταν ο Ισίδωρος Ντογιάκος είχε συλλάβει τον Τζίμη Πανούση για αφίσα παράστασης (Photos)

Κώστας Φραγκούλης: Απόπειρα αυτοκτονίας για την σύζυγο του 16χρονου Ρομά που πυροβολήθηκε από αστυνομικό

Κηδεία Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ: Με πολιτικά η ταφή του – Αυστηρά 190 άτομα στη Μητρόπολη (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 15:59