search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:55
MENU CLOSE

Όταν ο Ισίδωρος Ντογιάκος είχε συλλάβει τον Τζίμη Πανούση για αφίσα παράστασης (Photos)

13.01.2023 16:26
PANOUSIS NEW

Ο Ισίδωρος Ντογιάκος είναι ένα πρόσωπο που απασχολεί την επικαιρότητα τον τελευταίο καιρό, με αφορμή την περίφημη γνωμοδότηση για τις αρμοδιότητες της ΑΔΑΕ.

Με αφορμή αυτή την υπόθεση το topontiki.gr θυμήθηκε μία ιστορία από το -όχι και τόσο- μακρινό 1996, όταν ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έκανε τον… χωροφύλακα του σινεμά.

Ωστόσο δεν είναι η μόνη ιστορία «από τα παλιά», που αφορά τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Η σύλληψη του Τζίμη Πανούση και η παραπομπή του στον εισαγγελέα τον Οκτώβριο του 2000, για μια αφίσα στην οποία χρησιμοποιεί σφυροδρέπανο αντί σταυρού στην ελληνική σημαία, είναι άλλο ένα επεισόδιο στην πολύχρονη καριέρα του Ισίδωρου Ντογιάκου.

Ο τότε εισαγγελέας Ντογιάκος, είχε διατάξει τη σύλληψή του για αφίσα που διαφήμιζε την νέα του παράσταση, με τίτλο «Της πατρίδας μου η σημαία».

Ο κ. Ισίδωρος Ντογιάκος, που είχε υπηρεσία εκείνη την ημέρα, διέταξε να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος του καλλιτέχνη. Αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι του τραγουδιστή στην Πολιτεία, τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στην Ασφάλεια, στη συνέχεια στη Σήμανση και ακολούθως στην Εισαγγελία, όπου ασκήθηκε ποινική δίωξη εναντίον του για περιύβριση συμβόλου. Από τα κρατητήρια της Ασφάλειας ο Τζίμης Πανούσης είχε κάνει τότε στο «Έθνος» την παρακάτω δήλωση:

«Τώρα κατεβάζουν τις αφίσες των καλλιτεχνικών μας παραστάσεων. Σε λίγο θα μας καίνε ζωντανούς στα τηλεπαιγνίδια των Μικρούτσικων. Αν ο εισαγγελέας απαγορεύσει την αφίσα με το τιμημένο σφυροδρέπανο, θα αναγκαστώ να κατασκευάσω καινούρια, μαύρη, με τίτλο «ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ, από 25η Οκτωβρίου στο «Γυάλινο». Τζίμης Πανούσης».

Μάλιστα, ο δικηγόρος του Τζίμη Πανούση, Τάκης Παππάς, είχε αφήσει τότε βαρύτατες αιχμές κατά του Εισαγγελέα καθώς είπε ότι «πρέπει να ασχοληθεί πειθαρχικά ο Άρειος Πάγος με την περίπτωση Ντογιάκου».

Ο Τάκης Παππάς είχε προσθέσει τότε πως: «Ο Πανούσης έχει 23 χρόνια αθωωτικές αποφάσεις για το ίδιο αδίκημα. ‘Έχει περάσει ως δημιουργός και συνεπώς μπορεί να χρησιμοποιεί κάποια πράγματα στις παραστάσεις του. Αυτό το γνωρίζει ο εισαγγελέας. Και αφού το γνωρίζει και η αφίσα είναι μέρες στους δρόμους, δεν μπορεί ξαφνικά Παρασκευή μεσημέρι να χαρακτηρίζει το αδίκημα διαρκές και να κινεί την αυτόφωρη διαδικασία. Θα μπορούσε να ασκήσει ποινική δίωξη, αν πιστεύει ότι υπάρχει αδίκημα και να διατάξει μια προανάκριση. Όχι τη σύλληψη ενός καλλιτέχνη, που έχει και πρόβλημα υγείας και κινδυνεύει να περάσει το Σαββατοκύριακο στη φυλακή».

Διαβάστε επίσης:

Κώστας Φραγκούλης: Απόπειρα αυτοκτονίας για την σύζυγο του 16χρονου Ρομά που πυροβολήθηκε από αστυνομικό

Κηδεία Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ: Πυρετώδεις εργασίες στο Τατόι – Καθαρίστηκε ο περιβάλλων χώρος για την ταφή (Photos/ Video)

Δέκα συλλήψεις σε μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ για συμμορία που διέπραττε κλοπές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:55