search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 01:23
MENU CLOSE

Ισίδωρος Ντογιάκος: Όταν αποφάσιζε για την τύχη κινηματογραφικών ταινιών (photos/video)

11.01.2023 11:26
ntogiakos_trainspotting_4

Με αφορμή τη γνωμοδότηση του Ισίδωρου Ντογιάκου σχετικά με τις αρμοδιότητες της ΑΔΑΕ και τις υποκλοπές, το topontiki.gr θυμήθηκε μία ιστορία από το -όχι και τόσο- μακρινό 1996, όταν ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έκανε τον… χωροφύλακα του σινεμά.

Όλα ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 1996, όταν η βρετανική ταινία του Danny Boyle «Trainspotting» κυκλοφόρησε στις ελληνικές αίθουσες.

Οι αντιδράσεις, σχετικά με το περιεχόμενο της ταινίας (ναρκωτικά), ήταν πολλές, προκαλώντας τελικά την παρέμβαση του εισαγγελέα.

Είδε την ταινία δύο φορές, παρέα με έξι αστυνομικούς

Έτσι, στις 18 Οκτωβρίου 1996 ο εισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος, συνοδευόμενος από έξι αστυνομικούς, είδε την ταινία… δύο φορές, προκειμένου να αποφασίσει αν θα επιτραπεί η προβολή της στο ελληνικό κοινό.

Η είδηση της εισαγγελικής παρέμβασης προκάλεσε… φρενίτιδα στους θεατές, που έσπευσαν να γεμίσουν τους κινηματογράφους. Την ημέρα της παρέμβασης, τουλάχιστον 3.000 θεατές σε έξι κινηματογράφους της Αθήνας και έναν στη Θεσσαλονίκη είδαν το «Trainspotting».

Τελικά, ο εισαγγελέας αποφάνθηκε ότι η ταινία δεν διαφημίζει την χρήση ναρκωτικών και δεν προτρέπει τρίτους σε χρήση τους, επιτρέποντας να συνεχίσει κανονικά η προβολή της.

Με πληροφορίες από το mixanitouxronou.gr

Διαβάστε επίσης:

Τζόκερ: Μεγάλη… έμπνευση από τον πρώτο τυχερό του 2023 – Έπαιξε 3 ευρώ και κέρδισε πάνω από 6.000.000€!

Πλεύρης: «Υπάρχουν ελλείψεις σε εισπνεόμενα» (Video)

Κίνηση τώρα: Mποτιλιάρισμα σε Κηφισό και Κηφισίας – Καθυστερήσεις στην Αττική Οδό (live χάρτης)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58