search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:09
MENU CLOSE

Διαψεύδει η ΕΛ.ΑΣ. δημοσίευμα για την ασφάλεια του Τάκη Θεοδωρικάκου

17.01.2023 22:28
katexaki new

«Παντελώς ανυπόστατο», που αποσκοπεί σε «δημιουργία ψευδών εντυπώσεων», χαρακτηρίζει το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, καινούργιο δημοσίευμα σχετικά με τους αστυνομικούς της ασφάλειας του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ αναφέρει:

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», το οποίο αναπαρήχθη στον ιστότοπο in.gr και αναφέρεται εκ νέου στον αριθμό των αστυνομικών οι οποίοι διατίθενται για την ασφάλεια του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, είναι παντελώς ανυπόστατο και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια και στην πραγματικότητα.

Τα πραγματικά δεδομένα καθώς και η διαδικασία που ακολουθείται για τη λήψη μέτρων που αφορούν στην ασφάλεια του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, έχουν εκτεθεί αναλυτικά σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας (15-01-2023 και 10-01-2023) και ως εκ τούτου η επαναλαμβανόμενη αναπαραγωγή αναληθών στοιχείων αποτελεί ξεκάθαρα προσπάθεια δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων».

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας που υπογράφει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος:

«Σχεδόν όλοι οι προκάτοχοι του Τάκη Θεοδωρικάκου και οι οποίοι είχαν θητεύσει στη Λεωφόρο Κατεχάκη σε πιο «θερμές» περιόδους είχαν προσωπικές φρουρές της τάξης των 30-60 ατόμων. Και για αυτούς είχαν εκπονηθεί τα συνήθη σχέδια ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ. όπου όμως οι ίδιοι δεν ζητούσαν την ενισχυμένη συνοδεία τους για επιδεικτικούς λόγους όπως συμβαίνει με τον νυν υπουργό Προστασίας του Πολίτη για τον οποίο απασχολούνται συνολικά περίπου 200 άτομα, αν συνυπολογισθούν και οι βάρδιες ομάδων ΟΠΚΕ, ΜΑΤ που κατοικοεδρεύουν σε οικήματά του

» Οι άλλοι υπουργοί είχαν συνήθως συνοδεία τεσσάρων φρουρών σε δύο υπηρεσιακά αυτοκίνητα (σ.σ.: σε ένα από αυτά επέβαινε κι ο υπουργός) και οι οποίοι εργάζονταν σε τέσσερις βάρδιες. Κι όχι τις ατελείωτες αυτοκινητοπομπές του Τ. Θεοδωρικάκου που προκαλούν δέος. Εξάλλου κανένα σχέδιο «τρωτότητας» δεν επιβάλλει σε κάποιον προϊστάμενο της Λεωφόρου Κατεχάκη να έχει περίπου 85 ενστόλους στο γραφείο του στο υπουργείο από τους οποίους κάποιοι δεν έρχονται καν στη Λεωφόρο Κατεχάκη και απασχολούνται στο πολιτικό γραφείο του και για την προεκλογική καμπάνια του. Πρόκειται ασφαλώς για αστυνομικούς που αφαιρούνται από το κρίσιμο έργο της αστυνόμευσης, με τον υπουργό να αποφεύγει να αποδεσμεύσει μερικούς από αυτούς για να ενισχυθούν σημαντικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.».

Σε αυτή την αναφορά προχώρησαν υπηρεσιακοί παράγοντες της Λεωφόρου Κατεχάκη αλλά και πρώην υπουργοί, με τους οποίους επικοινώνησαν «ΤΑ ΝΕΑ», σχετικά με το μείζον πολιτικό θέμα που δημιουργείται με την υπερφρούρηση του Τ. Θεοδωρικάκου. Με τα ερωτήματα να αφορούν τις συνολικές αμφιλεγόμενες επιλογές του προϊσταμένου της Λεωφόρου Κατεχάκη».

Διαβάστε επίσης:

Πολάκης κατά Ανδρουλάκη: «Είσαι λίγος, δεν τραβάς» – Τι απαντά το ΠΑΣΟΚ

Εύα Καϊλή: Αυτοί είναι οι υποψήφιοι για την αντικατάσταση της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Οικονόμου κατά Τσίπρα: Τα πανεπιστήμιά μας διασφαλίζουν ίσες ευκαιρίες για όλους εκτός από τις συμμορίες με τις βαριοπούλες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 00:59