search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 04:17
MENU CLOSE

Έλον Μασκ: Σε δημοπρασία καφετιέρες, καναπέδες και σουβενίρ από τα κεντρικά γραφεία του Twitter

18.01.2023 18:55
TWITTER-KSEPOULIMA-NEW

Στο σφυρί βγάζει ο Έλον Μασκ αναμνηστικά, γλυπτά και άλλα σουβενίρ, από τα κεντρικά γραφεία του Twitter στο Σαν Φρανσίσκο.

Μεταξύ των αντικειμένων που βγαίνουν σε δημοπρασία στο Διαδίκτυο είναι ένα γλυπτό με το γαλάζιο πουλί, το σύμβολο του Twitter με προσφορές που έφταναν τα 11.000 δολάρια, αλλά και ένα τεράστιο «@» με γλαστράκια που έφτασε τα 4.300 δολάρια.


Περιλαμβάνονται ακόμη ακριβές μηχανές εσπρέσο και ένα «συντριβάνι» που έβγαζε ανθρακούχα ποτά. Πωλούνται και μηχανήματα εκτύπωσης, καναπέδες από επώνυμους σχεδιαστές και θάλαμοι συσκέψεων με ηχομόνωση, ακόμη και ντουλαπάκια (για 60 δολάρια το ένα).

Σύμφωνα με το BBC, η πώληση έρχεται σε συνέχεια των κινήσεων του νέου ιδιοκτήτη του κοινωνικού δικτύου, για να μειώσει το μέγεθος της εταιρείας, η οποία του κόστισε 44 δισ. δολάρια.

Από την εξαγορά της εταιρείας ως σήμερα, έχουν απολυθεί περίπου οι μισοί από τους 7.500 εργαζομένους, ενώ πολλοί είναι και αυτοί που παραιτήθηκαν. Έχουν ακόμη κοπεί και κάποιες παροχές όπως τα δωρεάν γεύματα.

Το Twitter φέρεται μάλιστα να μην έχει καταβάλει ενοίκια στα γραφεία που διατηρεί σε πολλές πόλεις. Στο Σαν Φρανσίσκο μάλιστα ο ιδιοκτήτης έχει μηνύσει την εταιρεία για τα απλήρωτα νοίκια.

Η εξαγορά από τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο και οι τακτικές του οδήγησαν μεγάλους διαφημιζόμενους εκτός εταιρείας, μειώνοντας κατά πολύ τα έσοδα της εταιρείας και έτσι ο Μασκ επιχειρεί να βγάλει κάποια από τα σπασμένα.

Διαβάστε επίσης:

Νταβός: Φόβοι για τεραστίων διαστάσεων κυβερνοεπίθεση και πρόκληση γεωπολιτικών αναταράξεων (Video)

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Προτίμησε να βάλει ποδιά αντί να πάει στην κηδεία του Κωνσταντίνου» λέει το γερμανικό δίκτυο RTL

Ινδία: «Όπλισαν» κόκορες σε κοκορομαχία και το πλήρωσαν με τη ζωή τους – Δύο άνδρες νεκροί

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:31