search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 23:29
MENU CLOSE

Απολύσεις στo Twitter: Αποψιλώνεται η ομάδα διαδικτυακής ασφάλειάς του

10.01.2023 09:59
twitter_logo

Μια ντουζίνα εργαζόμενους με ειδικότητα στην εποπτεία περιεχομένου για ρητορική μίσους, οι οποίοι εργάζονταν σε στα γραφεία του Twitter σε Δουβλίνο και Σιγκαπούρη, μάλλον έχουν λάβει εντολή απόλυσης σύμφωνα με το ειδησεογραφικό δίκτυο Bloomberg και την εφημερίδα The Guardian.

Οι 12 εργαζόμενοι αποτελούν, όπως αναφέρεται, μέλη της ομάδας Trust & Safety του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, δουλειά της οποίας είναι η εποπτεία του περιεχομένου σε διεθνές επίπεδο για εντοπισμό και αντιμετώπιση φαινομένων ρητορικής μίσους και παρενόχλησης.

Η κίνηση αυτή ενισχύει τις ανησυχίες ότι ο Έλον Μασκ αποδιαρθρώνει τους κανόνες περί περιεχομένου μίσους και παραπληροφόρησης.

Οι 12 απολύσεις έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά άλλων που προηγήθηκαν μεταξύ των οποίων εκείνων της ανώτερης διευθύντριας πολιτικής εσόδων του Twitter, του νεοπροσληφθέντα στη θέση του διευθυντή ακεραιότητας ιστότοπου για την περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού αλλά και υπαλλήλων, υπεύθυνων για την πολιτική παραπληροφόρησης και προσφυγών σε παγκόσμια κλίμακα.

Ο Μάσκ, υποστηρίζεται, ότι κάνει μια προσπάθεια αναμόρφωσης του Twitter από τότε που περιήλθε στην ιδιοκτησία του αντί τιμήματος 44 δισ. δολαρίων.

Ο ζάμπλουτος επιχειρηματίας περιέγραψε το όραμα του για την κοινωνική πλατφόρμα ως «μια ψηφιακή πλατεία» η οποία θα κατοχυρώνει την ελευθερία του λόγου και τον υγιή διάλογο.

Το αφεντικό του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, ισχυρίζεται εξάλλου, ότι από την εξαγορά του κι έπειτα, το επιβλαβές περιεχόμενο έχει μειωθεί στο Twitter.

Άλλη εικόνα όμως δίνουν ερευνητές και υποστηρικτές δικαιωμάτων. Διαπίστωσαν ότι ύβρεις και ρητορική μίσους αλλά και κακόβουλο περιεχόμενο… ευδοκιμούν από τότε που το Twitter πέρασε στην ιδιοκτησία του Έλον Μασκ.

Ενεργοποιήθηκαν ξανά λογαριασμοί

Επίσης, ότι μπλοκαρισμένοι/«κατεβασμένοι» λογαριασμοί που ανήκαν σε ακροδεξιούς αντιδραστικούς ενεργοποιήθηκαν ξανά, ενώ αρκετοί έγκριτοι δημοσιογράφοι εξειδικευμένοι σε θέματα τεχνολογίας διαπίστωσαν ότι οι λογαριασμοί τους είχαν τεθεί, για λίγο, εκτός λειτουργίας τον περασμένο μήνα.

Στο μεταξύ, το αμερικανικό δίκτυο NBC μόλις την περασμένη Παρασκευή αποκάλυψε την ύπαρξη τουλάχιστον δεκάδων λογαριασμών στο Twitter εμπορίας υλικού σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών, ένα θέμα το οποίο ο Μασκ είχε θέσει ψηλά στην λίστα προτεραιοτήτων αντιμετώπισης.

Το Δεκέμβριο εξάλλου το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς, επικαλούμενο πηγές που γνωρίζουν το θέμα- ανέφερε ότι ο ίδιος ο Μασκ είχε διατάξει να αφαιρεθεί λειτουργία του Twitter που προέβαλε τρόπους πρόληψης αυτοκτονιών σε χρήστες που αναζητούσαν σχετικό περιεχόμενο στην πλατφόρμα.

Διαβάστε επίσης

Η Γη της Ελιάς – Spoiler: Η Μαργαρίτα μπροστά σε δίλημμα – Θα καταδώσει τον ίδιο της τον γιό;

To τελευταίο αντίο σήμερα στον Παναγιώτη Τζένο

Παραιτήθηκε η Αλεξάνδρα Δασκαλoπούλου από πρόεδρος της ΕΙΙΡΑ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 23:25