search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 11:57
MENU CLOSE

Nέες απειλές Ερντογάν: «Μητσοτάκη αν κάνεις το λάθος, θα έρθουν οι τρελοί Τούρκοι»

20.01.2023 16:58
erdogan 7650- new

Συνεχίζει την προκλητική ρητορική κατά της Ελλάδας ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εκτοξεύοντας νέες απειλές κατά της χώρας μας.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας στα εγκαίνια εκπαιδευτικού ιδρύματος, έκανε ειδική αναφορά στον πρωθυπουργό, λέγοντας: «Κοίτα, Μητσοτάκη, μιλάς από δω κι από κει. Έχε υπόψη σου ότι οι τρελοί Τούρκοι θα έρθουν αν επιχειρήσεις να κάνεις λάθος».

Μάλιστα επανέλαβε πως η Τουρκία έχει φτιάξει πύραυλο Tayfun και αναρωτήθηκε τι θα γίνει αν χτυπήσει την Αθήνα.

«Στην Ελλάδα λένε ‘η Τουρκία έφτιαξε έναν πύραυλο που τον αποκαλεί Tayfun. Τι θα γίνει αν χτυπήσει με αυτόν την Αθήνα;’. Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα, εσείς πρέπει να είστε έξυπνοι».

Από το παραλήρημα του Τούρκου προέδρου δεν έλλειψε και η αποστρατιωτικοποίηση των νησιών λέγοντας «όσο εσύ τα εξοπλίζεις εμείς θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια; Δεν μπορεί να υπάρχει στρατιωτικοποίηση των νησιών. Αλλά αυτοί τα νησιά τα στρατιωτικοποιούν.

Και με τη στρατιωτικοποίηση των νησιών κάνουν αντίθετα βήματα στη συνθήκη της Λωζάνης και των άλλων συνθηκών.Κι εμείς κάνουμε τα απαραίτητα βήματα, απαντάμε στα διεθνή φορά αυτά που πρέπει.Κι εκείνοι θα κάνουν όσα πρέπει».

Νωρίτερα ο Ερντογάν, μιλώντας σε δημοσιογράφους αναφέρθηκε για ακόμη μια φορά στο ελληνικό εξοπλιστικό πρόγραμμα.

Η Ελλάδα παραβιάζει τη Λωζάνη 

Για παραβίαση της συνθήκης της Λωζάνης κατηγόρησε την Ελλάδα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επαναφέροντας για ακόμη μια φορά τη τουρκική ρητορική περί στρατιωτικοποίησης νησιών, ενώ απάντησε και σε όσα ανέφερε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Νταβός. 

«Διαπιστώνουμε πως οι όροι της Λωζάννης και όσα αφορούν τα νησιά δεν εφαρμόζονται από τους Έλληνες αξιωματούχους. Δεν μπορεί να υπάρχει στρατιωτικοποιήση των νησιών. Αλλά αυτοί τα νησιά τα στρατιωτικοποιούν. Και έτσι κάνουν αντίθετα βήματα από τη συνθήκη της Λωζάννης και άλλες συνθήκες. Εμείς κάνουμε τα απαραίτητα βήματα, απαντάμε στα διεθνή φορά αυτά που πρέπει. Κι εκείνοι θα κάνουν όσα πρέπει», σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος, ενώ σχολιάζοντας το εξώφυλλο του περιοδικού Economist που τον χαρακτήριζε, επί της ουσίας «δικτάτορα» , δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του.

«Το μέλλον της Τουρκίας το καθορίζει το βρετανικό περιοδικό; To καθορίζει ο λαός μου. Και στην Τουρκία γίνεται αυτό που λέει ο λαός μου. Tη μοίρα της Τουρκίας δεν μπορεί να την καθορίσει το βρετανικό περιοδικό» είπε ο Ερντογάν.

Απαντώντας δε, στις χθεσινές τοποθετήσεις του πρωθυπουργού, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε: «Ο Μητσοτάκης μπορεί να λέει ό,τι θέλει αλλά οι δηλώσεις του δεν είναι αρκετές για να αλλάξουν τη μοίρα της περιοχής».

Διαβάστε επίσης:

Αυστραλία: Αυτή είναι η… Βατραχοντζίλα – Το γιγάντιο βατράχι που εντοπίστηκε στο Κουίνσλαντ (photos/videos)

Ρομπέρτα Μέτσολα: Το χλιδάτο ταξίδι στην Βουργουνδία και το λόμπι του κρασιού (Photos/Video)

Ερντογάν: Η Ελλάδα παραβιάζει τη Λωζάννη – Οι δηλώσεις του Μητσοτάκη δεν αρκούν για να αλλάξουν τη μοίρα της περιοχής

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 11:46