search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 20:59
MENU CLOSE

Αυστραλία: Αυτή είναι η… Βατραχοντζίλα – Το γιγάντιο βατράχι που εντοπίστηκε στο Κουίνσλαντ (photos/videos)

20.01.2023 16:32
toadzilla_1200-700_new
credit: Department of Environment and Science, Queensland

Την αποκάλεσαν «Βατραχοντζίλα», την έβγαλαν φωτογραφία και την έκαναν διάσημη μέσα σε λίγες ώρες. Γιατί δεν πρόκειται για ένα είδος του ζωικού βασιλείου που μπορεί να περάσει απαρατήρητο.

Η «Βατραχοντζίλα» είναι ένα γιγάντιο βατράχι, το μεγαλύτερο του είδους που έχει εντοπιστεί στην Αυστραλία, και ζυγίζει 2,7 κιλά, δηλαδή είναι βαρύτερο από έναν κόκορα ή ένα σκυλάκι μικρού μεγέθους.

credit: Department of Environment and Science, Queensland

Η «Βατραχοντζίλα» είναι ένα θηλυκό βατράχι και εντοπίστηκε από φύλακες της άγριας φύσης στο Εθνικό Πάρκο Κόνγουεϊ του Κουίνσλαντ. Η βατραχίνα – γίγας είναι τοξική, αλλά αυτό δεν απέτρεψε τους φύλακες από το να την σηκώσουν και να φωτογραφηθούν μαζί της.

Η εργαζόμενη στο Εθνικό Πάρκο, Κάιλι Γκρέι, ήταν η πρώτη που εντόπισε τη βατραχίνα, όταν σταμάτησε σε ένα μονοπάτι για να αφήσει ένα φίδι να απομακρυνθεί με την ησυχία του. Τότε είδε στην άκρη του μονοπατιού το τεράστιο βατράχι.

«Πήγα κοντά του και το άρπαξα! Δεν μπορούσα να πιστέψω πως μπορούσε να είναι τόσο μεγάλο και τόσο βαρύ», λέει η Κάιλι Γκρέι. «Την ονομάσαμε “Βατραχοντζίλα” και γρήγορα την απομακρύναμε με ένα ειδικό κιβώτιο μεταφοράς για να την πάρουμε σε πιο ασφαλές μέρος».

Τα βατράχια αυτού του είδους φτάνουν συνήθως σε μήκος 15 εκατοστών, είναι είδος-εισβολέας στο περιβάλλον και γι’ αυτό θεωρούνται απειλή για τα ενδημικά είδη, αλλά έχουν κάνει μεγάλες αποικίες στο βορειοανατολικό άκρο της Αυστραλίας.

Τα βατράχια δεν έφτασαν κολυμπώντας στην απομακρυσμένη ήπειρο, αλλά εισήχθησαν στο Κουίνσλαντ το 1935 για να ελεχθεί ο πληθυσμός των σκαθαριών. Τα βατράχια-πρόγονοι της «Βατραχοντζίλα» αποδείχτηκαν πολύ ανθεκτικά και προσαρμοστικά και έτσι κατάφεραν να βρουν τη θέση τους στην άγρια φύση, εξασφαλίζοντας χώρο και τροφή. Αλλά ουδέποτε μέχρι σήμερα είχε εντοπιστεί ένα τόσο μεγάλο βατράχι όσο η περίφημη, πλέον, «Βατραχοντζίλα»!

credit: Department of Environment and Science, Queensland
credit: Department of Environment and Science, Queensland
credit: Department of Environment and Science, Queensland

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν: Η Ελλάδα παραβιάζει τη Λωζάννη – Οι δηλώσεις του Μητσοτάκη δεν αρκούν για να αλλάξουν τη μοίρα της περιοχής

Ποιος είναι ο κινέζος επιχειρηματίας που έχασε πάνω από το 90% της περιουσίας του

Σερβία: Η Wagner στρατολογεί μισθοφόρους και προκαλεί… πονοκέφαλο στον πρόεδρο Βούτσιτς (Photos/Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 20:58