search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 06:58
MENU CLOSE

Ρωσία: Ποιος είναι ο σύγχρονος Ρασπούτιν στο Κρεμλίνο; (Video)

23.01.2023 13:35
prigozhin_new

Ο Γεβγένι Πριγκόζιν αποκαλείται «σεφ του Πούτιν», επειδή μία από τις εταιρείες του εξασφαλίζει όλα τα συμβόλαια για την περιποίηση των προσκεκλημένων του Κρεμλίνου.

Αλλά δεν έγινε γνωστός για το catering. Αντιθέτως έχει την φήμη του αδίστακτου αρχηγού της παραστρατιωτικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, στην οποία αποδίδονται οι πιο σημαντικές επιτυχίες των Ρώσων στον πόλεμο της Ουκρανίας, τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο Γεβγένι Πριγκόζιν είναι στο προσκήνιο των εξελίξεων, αλλά δέχεται και τις συγκρίσεις με μια φιγούρα που συνδέεται με το παρασκήνιο- με τον Ρασπούτιν.

Οι Financial Times έγραψαν το Σαββατοκύριακο ότι ο Πριγκόζιν έχει αυξανόμενη επιρροή στο Κρεμλίνο, όπως είχε και ο ορθόδοξος μοναχός Γκριγκόρι Ρασπούτιν, στον τελευταίο τσάρο της Ρωσίας Νικόλαο ΙΙ, όταν εκλήθη να περιθάλψει τον γιο του τσάρου που έπασχε από αιμοφιλία.

Ο Πριγκόζιν δεν αρνήθηκε τη σύγκριση με το Ρασπούτιν, αλλά είπε πως η δουλειά του δεν είναι να σταματήσει μία αιμορραγία -αντίθετα στόχος του είναι να προκαλέσει αιματοχυσία στις τάξεις των εχθρών της Ρωσίας.

Ο επικεφαλής της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner παραδέχτηκε μόλις τον Σεπτέμβριο ότι η οργάνωση αυτή είναι δικό του έργο.

credit: Wikipedia

«Δεν γνωρίζω πολύ καλά την ιστορία του Ρασπούτιν, αλλά από όσα γνωρίζω, μία σημαντική ικανότητα του Ρασπούτιν είναι ότι σταματούσε την αιμορραγία του νεαρού πρίγκιπα με ξόρκια», σχολίασε ο Πριγκόζιν, αναφερόμενος στο άρθρο των Financial Times, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πολέμαρχου.

«Δυστυχώς εγώ δεν σταματώ την αιμορραγία. Προκαλώ αιμορραγία στους εχθρούς της πατρίδας μας. Και όχι με ξόρκια, αλλά αντιμετωπίζοντάς τους ευθέως», πρόσθεσε ο Πριγκόζιν.

Η εφημερίδα έγραψε ότι ο Πριγκόζιν, όπως και ο Τσετσένος πολέμαρχος Ραμζάν Καντίροφ, «παρουσιάζεται ως επικριτής της στρατιωτικής, της γραφειοκρατικής και της επιχειρηματικής ελίτ στην Ρωσία, που οδηγούν σε αποτυχία τον Πούτιν με την χωρίς ενθουσιασμό και αναποτελεσματική προσέγγιση του πολέμου».

credit: Wikipedia

Ο Πριγκόζιν χαρακτήρισε «απολύτως σαφείς» τις συγκρίσεις και πρόσθεσε ότι ο ρόλος του είναι να βάλει στην θέση τους όσους στρέφουν το βλέμμα προς την Δύση.

Ο Ρασπούτιν δολοφονήθηκε το 1916 από ομάδα Ρώσων ευγενών οι οποίοι φοβήθηκαν την αυξανόμενη επιρροή του στην τσαρική οικογένεια.

Διαβάστε επίσης:

Ποια είναι η «βασίλισσα των κρυπτονομισμάτων» που καταζητείται από το FBI

HΠΑ: Αυτοκτόνησε ο ύποπτος για το μακελειό στην Καλιφόρνια – Μεσίστιες οι σημαίες έως την Πέμπτη

Συρία: 16 νεκροί, ανάμεσά τους παιδιά, από την κατάρρευση κτιρίου στο Χαλέπι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 06:58