search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:22
MENU CLOSE

Κυβέρνηση σε Τσίπρα: Ας τολμήσει να κάνει πρόταση μομφής

24.01.2023 20:03
maksimou-121-new

Σε πολύ υψηλούς τόνους, η κυβέρνηση απαντά στο αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για παραίτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου.

«Με το αποψινό παραλήρημα του κ. Τσίπρα έξω από το Προεδρικό Μέγαρο ολοκληρώθηκε η μεθόδευση που μήνες τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη. Με υλικό που εδώ και καιρό έχουν στην διάθεση τους ρυπαρά δίκτυα προχωρά σε ατεκμηρίωτα, ευφάνταστα και πλήρως αναληθή συμπεράσματα. Όμως τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Ας τολμήσει να προβεί σε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. Εκεί θα τα συζητήσουμε όλα. Όλα! Πώς ήταν η Ελλάδα με πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα και πως είναι σήμερα.

Το κράτος δικαίου που επί των ημερών του αφέθηκε στα χέρια κάτι μαρτύρων σαν το «Μάξιμο Σαράφη» που συνελήφθη σήμερα για απάτη. Τις ένορκες καταθέσεις για σακούλες με χρήματα που πήγαιναν στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ. Τον Α2 και τις κυπριακές offshore. Τις αθλιότητες για την δήθεν νεκρή Μαρία. Αυτά και πολλά ακόμα. Περιμένουμε λοιπόν».

Επίθεση και σε Ράμμο

Νωρίτερα, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση και στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, λίγες ώρες μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι έχει «περίεργη προνομιακή σχέση» με το κόμμα της μείζονος αντιπολίτευσης.

Κάνοντας μάλιστα ειδική αναφορά στη συνάντηση του Χρήστου Ράμμου με τον Αλέξη Τσίπρα το πρωί της Τρίτης στην ΑΔΑΕ, ο Γ. Οικονόμου ανέφερε ότι «χθες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώνει τη σημερινή του συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μόνο αυτό, τίποτα άλλο. Ω του θαύματος, σήμερα το πρωί ανακοινώνεται, γύρω στις 10.00, συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον κ. Ράμμο. Μετά τη συνάντηση τους, ο κ. Τσίπρας κρατά ένα φάκελο. Το περιεχόμενο του φακέλου ανακοινώνεται, ταχύτατα και κατά σύμπτωση μάλλον, εκεί που δημοσιεύονται και οι πληροφορίες των ρυπαρών δικτύων. Στο τέλος, αρκετά αργότερα, λαμβάνει μια επιστολή από τον κ. Ράμμο και ο πρωθυπουργός. Συμπερασματικά, τα όσα εδώ και καιρό πράττει ο Επικεφαλής της ΑΔΑΕ συνιστούν βαρύ ατόπημα. Θεσμικό και πολιτικό. Η σιωπή μας όλο αυτό το διάστημα δεν συνιστούσε αδυναμία, αλλά  στάση ευθύνης απέναντι σε αυτό που θα έπρεπε να ήταν η ΑΔΑΕ: μια Αρχή πραγματικά ανεξάρτητη που θα λειτουργούσε στο πλαίσιο που το Σύνταγμα ορίζει. Σήμερα όμως εξέλειπε κάθε αμφιβολία».

Απευθυνόμενος, δε, στον Αλέξη Τσίπρα, σημειώνει ότι «ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και τέως πρωθυπουργός, οφείλει να αναλογιστεί τις πολιτειακές του ευθύνες. Τέλος, βαρύτερο ατόπημα του κ. Τσίπρα θα είναι, αξιοποιώντας τα παρανόμως εξαχθέντα στοιχεία που του ενεχείρισε ο κ. Ράμμος, να εμπλέξει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε σχέδιο εξυπηρέτησης κομματικών σκοπιμοτήτων», ενώ επαναλαμβάνει ότι «η κυβέρνηση, με απόλυτη προσήλωση στο Σύνταγμα και τους νόμους και αμέριστη εμπιστοσύνη στο έργο της ανεξάρτητης ελληνικής Δικαιοσύνης, έχοντας μιλήσει καθαρά από την πρώτη στιγμή για την υπόθεση των επισυνδέσεων, εγγυάται τόσο την αποκάλυψη της πλήρους αλήθειας όσο και την πολιτική ομαλότητα».

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει σαφής σύνδεση ανάμεσα σε αυτούς που έχουν το υλικό των υποκλοπών και σ’ αυτούς που το δημοσιεύουν σήμερα.

«Προφανώς το φως κερδίζει πάντα το σκοτάδι. Δεν ξέρω αν ο κ. Τσίπρας διαπίστωσε σήμερα ότι υπάρχουν δικαστές και δικαιοσύνη που κάνει τη δουλειά της και πως οφείλουμε να τους σεβόμαστε και να τους στηρίζουμε όχι μόνο αν κατα την εκτίμησή μας εξυπηρετούν τα σχέδια μας», είπε αρχικά για να μιλήσει στη συνέχεια για το θέμα των υποκλοπών.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει μια πάρα πολύ καλή καθαρή τοποθέτηση από την πρώτη στιγμή της υπόθεσης αυτής. «Σε ό,τι αφορά το σκέλος των μυθευμάτων, τα ρυπαρά δίκτυα ανάμεσα σε αυτούς που εκτός πλαισίου διενεργούσαν παρακολουθήσεις προσώπων και σε αυτούς που διοχευτεύουν το υλικό θα έρθει στην επιφάνεια από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός δεν είχε γνώση του υλικού», τόνισε και προσέθεσε: «Αν γινόντουσαν αυτά τα πράγματα οφείλουμε να ψάξουμε ποια η σχέση ανάμεσα σ’ αυτούς που έκαναν τις παρακολουθήσεις και σε αυτούς που έχουν τα στοιχεία σήμερα. Τίποτα δεν θα μείνει στο σκοτάδι».

Την παραίτηση Μητσοτάκη ζητά ο Τσίπρας

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αμέσως μετά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι πλέον υπάρχουν αποδείξεις ότι συντονιστής του «ρυπαρού και εγκληματικού δικτύου» είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, μόνος υπεύθυνος για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Αναλυτικά ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση προς τους εκπροσώπους του Τύπου:

«Επισκέφθηκα την Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να εκφράσω τον αποτροπιασμό μου για την κατάφωρη παραβίαση του κράτους δικαίου, την πρωτοφανή αυτή δημοκρατική εκτροπή από ένα πράγματι ρυπαρό δίκτυο. Από ένα εγκληματικό δίκτυο, θα έλεγα εγώ, που λειτουργούσε όμως εντός του Μεγάρου Μαξίμου και καθοδηγούνταν από τον ίδιον τον Πρωθυπουργό. Και πλέον δεν μιλάμε με βάση κάποιες εικασίες ή στη βάση κάποιων δημοσιευμάτων. Πλέον μιλάμε με αποδείξεις. Τις αποδείξεις που περισυνέλεξε η κατά το Σύνταγμα αρμόδια Αρχή για τη Διασφάλιση του Απορρήτου των Επικοινωνιών κατά τους ελέγχους που διενήργησε στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους. Δυστυχώς αυτές οι αποδείξεις επιβεβαιώνουν τους χειρότερους φόβους μας.

Η ΕΥΠ, την ευθύνη και εποπτεία της οποίας έχει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, με πρόσχημα την εθνική ασφάλεια και με αλλεπάλληλες διατάξεις υπογεγραμμένες από την αρμόδια Εισαγγελέα, την κα Βλάχου, παραβίαζε το απόρρητο των επικοινωνιών και υπέκλεπτε τις τηλεφωνικές επικοινωνίες πολιτικών προσώπων, βουλευτών, ευρωβουλευτών, υπουργών, στρατιωτικών, δημοσιογράφων, ακόμα και της ίδιας της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτή η δημοκρατική εκτροπή σε ένα κράτος δικαίου, σε μία ευνομούμενη Πολιτεία δεν μπορεί να μείνει δίχως απόδοση ευθυνών.

Ο Πρωθυπουργός των υποκλοπών, της εκτροπής και της συγκάλυψης οφείλει να αναλάβει τις έτσι κι αλλιώς αμετάθετες πολιτικές του ευθύνες. Και οφείλει να πράξει αυτό που θα έπραττε οποιοσδήποτε άλλος Πρωθυπουργός σε ευρωπαϊκή χώρα, σε ευρωπαϊκό κράτος δικαίου. Να παραιτηθεί. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε με λεπτομέρειες αύριο στην Βουλή. Εγώ θέλω να κλείσω όμως με ένα αισιόδοξο μήνυμα. Το φως της αλήθειας ήδη νίκησε το σκοτάδι της συγκάλυψης. Και είναι βέβαιο ότι η Δημοκρατία και η Δικαιοσύνη θα επικρατήσουν τελικά στον τόπο μας».

Σε ερώτηση για το αν θα πει τα ονόματα που περιέχονται στον φάκελο ο κ. Τσίπρας απάντησε «τα υπόλοιπα αύριο στην Βουλή».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένος να θέσει «το ζήτημα των ευθυνών του πρωθυπουργού στην υπόθεση των υποκλοπών» αύριο στην συνεδρίαση της Βουλής.

Διαβάστε επίσης:

«Ο Καλογρίτσας διαθέτει στο δικαστήριο το κινητό του με όλα τα μηνύματα της εποχής εκείνης» – Δήλωση των συνηγόρων του

Ειδικό Δικαστήριο: Κατατέθηκε το ημερολόγιο της γραμματέως Καλογρίτσα

Υποκλοπές: Ονόματα στη Βουλή φέρνει αύριο ο Τσίπρας μετά την ενημέρωση από Ράμμο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:22