search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 04:33
MENU CLOSE

Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξαπατούσε επιχειρηματίες – Συνελήφθη ο «Μάξιμος Σαράφης», προστατευόμενος μάρτυρας της Novartis

24.01.2023 18:14
astynomia876- new

Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας είναι σε εξέλιξη από το πρωί, για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε επιχειρηματίες με το πρόσχημα της ευνοϊκής δανειοδότησης εγχώριων επιχειρήσεων.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί τρία άτομα ανάμεσα στα οποία και ο “Μάξιμος Σαράφης” προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση Novartis. Εμφανίζονταν ως στελέχη χρηματοοικονομικής εταιρείας παροχής δανείων με έδρα το εξωτερικό. Αναλάμβαναν την διεκπεραίωση και μεσολάβηση στην παροχή δανείων επιχειρήσεων. Έπαιρναν τα έξοδα για την κατάθεση φακέλου και οι “πελάτες” δεν έπαιρναν ποτέ δάνειο. Έπαιρναν από 5.000 έως 50.000 ευρώ ανάλογα με το ύψος του δανείου που ήθελαν οι επιχειρηματίες. Προς το παρόν τουλάχιστον 8 επιχειρηματίες έχουν πέσει θύματα της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ το συνολικό ποσό που έχουν αποσπάσει είναι περίπου 600.000 ευρώ.

Την έρευνα διενεργεί το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής, πραγματοποιώντας εφόδους σε διάφορα σπίτια στην Αττική, ενώ έχει προχωρήσει και σε συλλήψεις.

Διαβάστε επίσης:

Νέα Ιωνία: Τρεις συλλήψεις για την επίθεση εξωσχολικών σε μαθητές – «Πήγαν με μαχαίρια σε παιδιά Γυμνασίου»

Άλκης Καμπανός: «Δεν είχαν σκοπό να αφαιρέσουν τη ζωή κανενός», δήλωσε ο Λύτρας για τους 12 κατηγορούμενους (Video)

Δίκη για το Μάτι: Συγκλονίζουν οι καταθέσεις – «Νόμιζα ότι ξύλα έρχονταν κατά πάνω μου, ήταν πτώματα»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09