ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 23:50
MENU CLOSE

Ματίνα Παγώνη: Μετά το τέλος Φεβρουαρίου θα υποχωρήσει η γρίπη (Video)

27.01.2023 08:49

Toύλάχιστον για άλλον έναν μήνα θα σαρώνουν η γρίπη και οι ιώσεις. Αυτό τουλάχιστον ανέφερε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

«Είναι αναμενόμενες οι ιώσεις, το είχαμε πει από τον Σεπτέμβριο, ότι από τον Νοέμβριο θα έχουμε έξαρση. Ο οργανισμός ήταν με μάσκες για 2,5 χρόνια, δεν υπήρχε αυτή η αντίδραση σε όποιο ιό έμπαινε μέσα όπως ήταν το 2018 ή το 2019. Υπήρχε μία καθησύχαση του οργανισμού, οπότε μπαίνοντας μαζεμένοι οι ιοί έχουμε τα αποτελέσματα που είχαμε», δήλωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Εχουν μειωθεί τα περιστατικά νοσηλευόμενων στις απλές κλίνες λόγω κορωνοϊού

Παράλληλα, σημειώθηκε μείωση των περιστατικών κορωνοϊού σε απλές κλίνες Covid. Ωστόσο, στο προσκήνιο παραμένει η Όμικρον 5, ενώ ακολουθούν οι υποπαραλλαγές «Kraken» και «Όρθρος». «Εχουμε μόνο 9 περιστατικά της Kraken στη χώρα μας. Η Όρθρος έχει 15 περιστατικά», τόνισε η κ. Παγώνη.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, οι ιώσεις θα επικρατήσουν και τον Φεβρουάριο, ωστόσο στα τέλη Φεβρουαρίου εικάζεται πως τα περιστατικά γρίπης θα μειωθούν.

«Πιστεύουμε πως μπαίνοντας στον Μάρτιο ο κορωνοϊός με τις υποπαραλλαγές του θα μείνει, αλλά θα μειωθούν οι ιώσεις», δήλωσε η Ματίνα Παγώνη και έκανε έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν για τη γρίπη

Διαβάστε επίσης

Κακοκαιρία στην Αττική: Το οδόστρωμα της Χαριλάου Τρικούπη «κατάπιε» γυναίκα και έπαθε διάστρεμμα (Videos)

Θεσσαλονίκη: Στις φλόγες τα ξημερώματα δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα

Βουλή: Φωταγωγήθηκε για τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος (Photos)

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 23:50
Exit mobile version