search
ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 14:20
MENU CLOSE

Τι απαντούν γιατροί των Παίδων «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού» στον υπουργό Υγείας για τον «σκληρό πυρήνα της Αριστεράς»

21.05.2024 14:32
nosokomeio-paidon-giatroi-new

«Δεν υπάρχει κομματική ταυτότητα στις κινητοποιήσεις των γιατρών, όταν πρόκειται για την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών».

Αυτή την αποστομωτική απάντηση δίνουν οι λειτουργοί του Ιπποκράτη, των Νοσοκομείων Παίδων «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού» στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, που σήμερα δήλωσε ότι για το «λουκέτο» στα τακτικά χειρουργεία που έχουν ανακοινώσει οι γιατροί, φταίει ο «σκληρός πυρήνας της αριστερά» που εργάζεται εκεί.

Αναλυτικά, στη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Action24, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις των γιατρών των Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» που έχουν ανακοινώσει ότι θα σταματήσουν τα τακτικά χειρουργεία στις 27 Μαΐου και του «Αγία Σοφία» από την 1η Ιουνίου. Οι γιατροί ζητούν άμεσα προσλήψεις αναισθησιολόγων και να σταματήσουν οι μετακινήσεις γιατρών από το ένα νοσοκομείο στο άλλο.

Ο υπουργός, μεταξύ άλλων, εξέφρασε την πεποίθηση του ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν τα χειρουργεία, γιατί πιστεύει στην καλόπιστη συνεννόηση των ανθρώπων ωστόσο τόνισε: «Εγώ δεν θέλω να πιστεύω ότι επειδή έχουμε μπροστά μας τις Ευρωεκλογές, δημιουργεί σε κάποιους συνδικαλιστές την ανάγκη να κάνουν αντιπολίτευση τέτοιου τύπου, μέσα από τα παιδιά. Θα το θεωρούσα φρικτό!»

Μάλιστα, σε άλλο σημείο της συνέντευξης επεσήμανε ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει τηρήσει τα συμπεφωνημένα και ήδη στις 25 Μαΐου θα βγουν τα επίσημα αποτελέσματα για τους 8 αναισθησιολόγους που χρειάζονται: «Από τις 8 κενές θέσεις του οργανισμού έχουν κλειδώσει οι 4 και για τις υπόλοιπες θα επαναπροκυρηχθούν αμέσως οι θέσεις που θα μείνουν κενές. Αυτό το γνωρίζουν οι γιατροί. Εκεί όμως (εννοεί τα νοσοκομεία Παίδων) υπάρχει ένας σκληρός πυρήνας της Αριστεράς» τόνισε με νόημα, υπονοώντας ότι αυτοί οι εργαζόμενοι πυροδοτούν τις κινητοποιήσεις.

Όπως είναι φυσικό, οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις στους γιατρούς που δηλώνουν ότι σε θέματα ζωής και ασφάλειας των μικρών ασθενών δεν χωρούν… κομματικά παιχνίδια.

Για όλα φταίει… η Αριστερά

Η Διευθύντρια του Παιδοκαρδιολογικού Τμήματος του «Αγία Σοφία», Σοφία Λουκοπούλου, μιλώντας στο topontiki.gr ξεκαθάρισε: «Εγώ δεν είμαι Αριστερή. Δεν ασχολούμαι με τα κόμματα. Γνωρίζω πολύ καλά όμως ότι το Καρδιολογικό, το Αιμοδυναμικό και το Αναισθησιολογικό Τμήμα δεν έχουν γιατρούς. Αυτό που ζητάμε είναι να σταματήσουν τις μετακινήσεις των γιατρών από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, γιατί δεν λύνουν το πρόβλημα και προκαλούν  επικίνδυνες συνθήκες για την ασφάλεια των παιδιών. Αυτή τη στιγμή δεν έχω καρδιοχειρουργό γιατί είναι στο Αγλαΐα Κυριακού!».

Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι στην καρδιολογική κλινική του «Αγία Σοφία» αντιμετωπίζονται εξαιρετικά σοβαρά περιστατικά και εκτός γενικών εφημεριών (καρδιοχειρουργικά περιστατικά , περιστατικά με σύμπλοκες συγγενείς παθήσεις , νεογνά κτλπ). Ωστόσο οι γιατροί που εργάζονται και εφημερεύουν στην κλινική είναι… ελάχιστοι.

Αντίστοιχα στα τμήματα που εφημερεύουν κάθε μέρα και για τα δύο νοσοκομεία (Μαγνητικός, Αξονικός τομογράφος) υπηρετούν ελάχιστοι γιατροί από τους οποίους οι δύο είναι αποσπασμένοι από άλλο νοσοκομείο. Πρακτικά πρέπει εργάζονται από το πρωί ως το βράδυ  για να διεκπεραιώσουν τον τεράστιο όγκο διαγνώσεων που έχουν να δώσουν στις κλινικές καθώς και σε εξωτερικά παιδιά.

Στο αναισθησιολογικό  με τις πάγιες ελλείψεις καθώς και τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν με τα τμήματα που καλύπτουν ( πέρα από τα χειρουργεία pet, μαγνητικές, εγχύσεις αιματολογικά και νευρολογικά περιστατικά που λαμβάνουν αναισθησία), αντί να ενισχύεται κάθε τόσο μετακινείται προσωπικό για να καλύψει ανάγκες άλλων νοσοκομείων όπως στο «Αγλαΐα Κυριακού».

Σταθερό είναι και το πρόβλημα του μικροβιολογικού και άλλων εργαστηρίων, που λόγω των ελλείψεων δεν είναι εφικτή η καθημερινή 24ωρη λειτουργία τους.

Όμως, για τον υπουργό Υγείας για όλα φταίει ο σκληρός πυρήνας των γιατρών με αριστερές πεποιθήσεις, που εργάζονται στα Νοσοκομεία Παίδων «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού»…

Διαβάστε επίσης:

ΟΕΝΓΕ: «Να αποσυρθεί άμεσα η απόφαση για τις ειδικότητες»

Ποδηλατικός αγώνας για την ενίσχυση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι»

Η ΑΜΚΕ «Με Οδηγό το Διαβήτη» για 9η χρονιά κοντά στους νησιώτες – Ανοίγει πανιά για έξι νησιά των Κυκλάδων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 14:20