search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 02:10
MENU CLOSE

Ο Τσίπρας για το ακροδεξιό «manual» των fake news και τα «πρωτοσέλιδα της λάσπης»

08.02.2023 16:37
tsipras-vouli_new

Μιλώντας στη Βουλή για την τροπολογία αποκλεισμού του Κασιδιάρη, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην γενικότερη τακτική της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, αυτή της χρήσης του ισοπεδωτικού λόγου προκειμένου να αποδείξει όχι ότι είναι αθώος π.χ. στην υπόθεση των υποκλοπών αλλά ότι τα όσα γίνονται είναι κανονικά και επίσης ότι «όλοι ίδιοι είναι», ότι «όλοι τα παίρνουν» και είναι διεφθαρμένοι, χωρίς αποδείξεις και στοιχεία.

Ως μέρος αυτής της τακτικής φωτογράφισε και την επιλογή εφημερίδων να πετούν «λάσπη» από τον πρωτοσέλιδά τους προς τον ΣΥΡΙΖΑ και μετά να ανασκευάζουν «θάβοντας» τις διορθωτικές ανακοινώσεις στις πίσω σελίδες των εντύπων τους. Κι από τα λεγόμενά του φαίνεται πως θεωρεί ότι πρόκειται για εδραιωμένη πρακτική που δεν θα αλλάξει.

Ιδού η χαρακτηριστική αναφορά Τσίπρα του:

«Έκαναν πριν τρείς εβδομάδες  φιλοκυβερνητικές εφημερίδες πρωτοσέλιδο ότι ο Παππάς έπαιρνε σακούλες με χρήματα από τον Καλογρίτσα. Τα είδε όλη η Ελλάδα αυτά τα πρωτοσέλιδα; Τα είδε. Τι θα μπορούσε να κάνει ο Παππάς; Έκανε μηνύσεις και εξώδικα. Έβγαλε μια διορθωτική ανακοίνωση η εφημερίδα Απογευματινή, ότι το πρωτοσέλιδό της δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια. Την έβαλε στις πίσω σελίδες. Και; Ποιος την είδε; Πέρασε η λάσπη στη κοινή γνώμη; Πέρασε. Το αν ακούμπησε είναι άλλη ιστορία».

Αυτή, είπε, «είναι η συνταγή από το μάνουαλ της ακροδεξιάς ανά τον κόσμο αυτό έκανε ο Τραμπ, αυτό έκανε ο Μπολσονάρου, αυτό έκανε η Λεπέν, αυτό κάνουνε παντού. Αυτή είναι η συνταγή, τα fake news, τα ψέματα η λάσπη, η ισοπέδωση, η εξίσωση προς τα κάτω όλων. Ότι όλοι όσοι είναι στη πολιτική είναι κλέφτες».

Μ.Μ.

Διαβάστε επίσης:

Δείπνο Τσίπρα – Μοσκοβισί με φόντο την Ακρόπολη

Βενιζέλος: Ποιοι τον «στέλνουν στον ΣΥΡΙΖΑ» – Οι επαφές του με τον Ανδρουλάκη

Φεύγουν από Τζήμερο – Κρανιδιώτη και πάνε στον Μπογδάνο – Έντονο παρασκήνιο και ονόματα  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50