search
ΔΕΥΤΕΡΑ 17.06.2024 22:02
MENU CLOSE

Αλλάζει τα εκλογικά σενάρια ο σεισμός στην Τουρκία;

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2268
9/2/2023
10.02.2023 20:52
ekloges_new

Τελικά, υπάρχει και σενάριο για εκλογές τον Μάιο; Αρκετός κόσμος φαίνεται ότι «διάβασε» κάτι τέτοιο σε σχετική αναφορά που έκανε ο πρωθυπουργός στη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργείου Άμυνας.

Στο «επίμαχο» απόσπασμα της ομιλίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «δεν μπήκα ποτέ προσωπικά στον πειρασμό να αξιοποιήσω πρόωρα την εμπιστοσύνη της κοινωνίας.

Θα μπορούσα να το είχα κάνει σε πολλές συγκυρίες, όταν οι δημοσκοπήσεις έδειχναν θεόρατες διαφορές για τη Ν.Δ. Δεν το έκανα διότι επιμένω στην ανάγκη οι κυβερνήσεις να ολοκληρώνουν τον συνταγματικό τους κύκλο. Και είμαι θεσμικά συνεπής σε αυτά που έλεγα».

Θα πει κάποιος ότι δεν λέει και κάτι που δεν έχει πει πλειστάκις στο παρελθόν.

Όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει, καθώς ο καταστροφικός σεισμός στην Τουρκία φαίνεται ότι βγάζει από την εκλογική εξίσωση τον «παράγοντα Ερντογάν» και επιτρέπει στον πρωθυπουργό να αποφασίσει τον χρόνο των εκλογών χωρίς να έχει στο μυαλό του τις εξελίξεις στη γείτονα χώρα – πέραν της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας, κάτι που η Ελλάδα έκανε από την πρώτη στιγμή.

Διαβάστε επίσης:

Κι άλλο πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ

Έρχονται ανακοινώσεις για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ

Δεν τον ικανοποιεί, αλλά… είχε επιτυχία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 17.06.2024 22:01