search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 04:31
MENU CLOSE

Σεισμός στην Τουρκία: Το «ευχαριστώ» του Καλίν στον Μητσοτάκη

10.02.2023 09:45
mitsotakis_new

Ενα «ευχαριστώ», προσωπικά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και στην Ελλάδα, για τη στήριξη που παρέχει η χώρα μας στην Τουρκία μετά τους φονικούς σεισμούς επεφύλαξε ο σύμβουλος του Τούρκου προέδρου, Ιμπραήμ Καλίν.

Συγκεκριμένα απαντώντας στο μήνυμα στο Twitter του Κυριάκου Μητσοτάκη, με αφορμή τους καταστροφικούς σεισμούς, όπου ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφραζε – χρησιμοποιώντας την τουρκική γλώσσα – την οδύνη αλλά και τη στήριξη του από την πλευρά της Ελλάδας, ο Ιμπραήμ Καλίν απάντησε σήμερα «Κύριε πρωθυπουργέ. Σας ευχαριστούμε για όλη την υποστήριξή σας».

Στην ανάρτησή του στα τουρκικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε: «Εικόνες που μας γεμίζουν πόνο, τις ακολουθούν εικόνες που μας γεμίζουν ελπίδα. Μόνο σεβασμός για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ομάδων διάσωσης. Έλληνες και Τούρκοι δίπλα-δίπλα, παλεύουν μαζί για να σώσουν ζωές. Τους ευχαριστούμε για όσα κάνουν».

«Είναι υποχρέωσή μας να βοηθήσουμε τους γείτονές μας. Και είναι η στιγμή να αφήσουμε στην άκρη τις πολιτικές μας διαφορές και να τείνουμε χείρα φιλίας στον λαό της Τουρκίας, τον λαό της Συρίας, που υποφέρουν εξαιτίας της φρικτής αυτής καταστροφής», διεμήνυσε χθες από τις Βρυξέλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος από την πρώτη στιγμή έχει δώσει εντολή πλήρους κινητοποίησης σε όλον τον κρατικό μηχανισμό για συνδρομή στην Τουρκία.

Ο ίδιος, δε, ήταν από τους βασικούς υποστηρικτές και μιας Συνόδου Δωρητών για την Τουρκία και τη Σύρια που θα γίνει σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τον Μάρτιο στις Βρυξέλλες.

Διαβάστε επίσης

Η αδιέξοδη κόντρα της κυβέρνησης με τους καλλιτέχνες – Όλο το παρασκήνιο και ο ρόλος των fake news  

Πομάσκι και Παπαδόπουλος του Αστέρα Τρίπολης στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Το νέο σποτ για την ακρίβεια (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 00:06