search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 13:03
MENU CLOSE

Η αδιέξοδη κόντρα της κυβέρνησης με τους καλλιτέχνες – Όλο το παρασκήνιο και ο ρόλος των fake news  

10.02.2023 06:00
kallitexnes ethniko theatro987- new

Θορυβημένα εμφανίζονται στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, καθώς, όπως επισημαίνουν, ο χειρισμός του θέματος των κινητοποιήσεων των καλλιτεχνών έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, ότι το υπουργείο Εργασίας έσπευσε να πει για τις παραιτήσεις των καθηγητών του Εθνικού θεάτρου ότι έγιναν ενώ είχαν λήξει οι συμβάσεις τους.

«Οιπαραιτήσεις είναι fake, αφού δημοσιευμένη απόφαση στη Διαύγεια δείχνει ότι οι συμβάσεις των περισσότερων “παραιτηθέντων” καθηγητών έχουν ήδη λήξει» ανέφερε η διαρροή του υπουργείου Εργασίας. Το non paper υιοθέτησαν φιλοκυβερνητικά σάιτ, προκαλώντας οργή στους ανθρώπους του πολιτισμού.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Διαύγεια φαίνονται οι ανανεωμένες συμβάσεις των καθηγητών που λήγουν σε λίγους μήνες. «Η χρονική διάρκεια του παρόντος συμφωνείται από την υπογραφή του και λήγει την 28/05/2023 και σε κάθε περίπτωση με τη λήξη του Β ́ διδακτικού εξαμήνου ήτοι τη λήξη του διδακτικού έτους 2022-2023 της Σχολής. Τα μαθήματα θα λάβουν χώρα στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου» σημειώνεται στη σχετική σύμβαση του καθηγητή Αλέξανδρου Βούλγαρη, ο οποίος παραιτήθηκε.

Σημειώνεται ότι ο Γιάννης Οικονόμου, ερωτηθείς για την παραίτηση όλων των καθηγητών του Εθνικού Θεάτρου και εάν η κυβέρνηση υιοθετεί τον ισχυρισμό ότι παραιτήθηκαν γιατί ούτως ή άλλως έληγε η θητεία τους, έκανε λόγο για μία δυσάρεστη εξέλιξη που οδηγεί σε περιττή ένταση και η οποία πιθανότατα βασίζεται στη σύγχυση. «Μπείτε στη Διαύγεια, δείτε τις συμβάσεις τους και βγάλτε συμπεράσματα» σημείωσε, αφήνοντας στην πραγματικότητα το θέμα ανοικτό….

Όπως είναι γνωστό, οι κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών γίνονται με αφορμή το Προεδρικό Διάταγμα που υποβαθμίζει τις τριετείς σπουδές τους σε επίπεδο αποφοίτου Λυκείου.

Οι μαζικές κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών, η παραίτηση των καθηγητών του Εθνικού Θεάτρου, αλλά και οι καταλήψεις κτηρίων από τους σπουδαστές των θεατρικών σχολών έχουν φέρει σε δύσκολη θέση το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο αντιλαμβάνεται ότι πλέον η κατάσταση ξεφεύγει.

Έτσι, χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε να φέρει τους καλλιτέχνες απέναντι στην κοινωνία υποστηρίζοντας ότι: «Λένε διάφοροι να καταργηθεί στο σύνολο του το ΠΔ. Το ΠΔ όμως δεν αφορά μόνο καλλιτέχνες, αφορά και γιατρούς, μηχανικούς κλπ. Από που και ως που να καταργηθεί;Εάν καταργηθεί το ΠΔ για τους καλλιτέχνες, όπως δεσμεύτηκε ο κ. Τσίπρας, αυτό θα επηρεάσει το σύνολο των προσλήψεων στο Δημόσιο. Θα παγώσουν όλες οι προγραμματισμένες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ για όλους τους κλάδους».

Όπως επισημαίνουν, πάντως, πολιτικοί παράγοντες, αυτό δεν ισχύει, καθώς, εάν καταργηθούν μόνο οι διατάξεις του ΠΔ που αφορούν τους καλλιτέχνες, θα επηρεάσει μόνο τις δικές τους προσλήψεις στους ΟΤΑ και κυρίως κάθε διαδικασία πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ, καθώς κρίνεται με βάση το τι ίσχυε κατά το χρόνο έκδοσης της προκήρυξης.

Η κυβέρνηση αφήνει, ακόμα, να εννοηθεί ότι οι καλλιτέχνες έχουν άλλα ελατήρια ή χειραγωγούνται από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης:

Πομάσκι και Παπαδόπουλος του Αστέρα Τρίπολης στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Το νέο σποτ για την ακρίβεια (Video)

ΠΑΣΟΚ για Σπύρο Καρανικόλα: Από τη Λούκα Κατσέλη στον Κυριάκο Μητσοτάκη ένα… τατουάζ δρόμος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 13:02