search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 23:21
MENU CLOSE

Γηροκομείο στον Κορυδαλλό: «Αμέτρητοι πέθαναν λόγω συνθηκών – Καθημερινά ερχόταν η νεκροφόρα», καταγγέλλει επισκέπτης (Video)

11.02.2023 15:09
ilikiomenos_xeria
Photo @Pixabay

Περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με το γηροκομείο «κολαστήριο», το οποίο τέθηκε σε καραντίνα.

Επισκέπτης στο γηροκομείο αναφέρεται στις άθλιες συνθήκες στις οποίες έμεναν οι ηλικιωμένοι, κάνοντας λόγο για «αμέτρητους νεκρούς, ερχόταν η νεκροφόρα καθημερινά».

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει:

«Oι συνθήκες ήταν άθλιες, το προσωπικό ήταν αλλοδαπές που δούλευαν 20 μέρες και μετά έφευγαν και ερχόντουσαν άλλες. Ο χώρος μύριζε άσχημα. Απ’ ότι άκουγα από ανθρώπους που ερχόντουσαν εδώ, προσπαθούσαν να πάρουν από εδώ τους δικούς τους ανθρώπους. Είναι αμέτρητοι αυτοί που πέθαναν εδώ λόγω των συνθηκών. Καθημερινά ερχόταν η νεκροφόρα».

Το γηροκομείο στον Κορυδαλλό τέθηκε σε καραντίνα και απαγορεύεται η είσοδος σε όλους τους συγγενείς των φιλοξενούμενων, ενώ στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις. Η είσοδος επιτρέπεται μόνο στους εργαζόμενους στη δομή και στον γιατρό που ορίστηκε για την περίθαλψη των τροφίμων.

Εξάλλου, πρόστιμα άνω των 300.000 ευρώ έχουν επιβληθεί από το 2020 στο συγκεκριμένο γηροκομείο, στο οποίο 41 ηλικιωμένοι βρέθηκαν να ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες, με τρεις από αυτούς να νοσηλεύονται με ψώρα, στο νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός».

Οι καταγγελίες για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης στο γηροκομείο λέγεται πως ξεκίνησαν το 2020, όταν και ανακλήθηκε, σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής, η άδεια λειτουργίας του.

Ωστόσο, όπως εξηγεί και η Περιφέρεια με ανακοίνωσή της, υπήρξε προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά περί αναστολής εκτέλεσης των τριών αποφάσεων της Περιφέρειας για αναστολή και σφράγιση της μονάδας.

Πάντως, τα πρόστιμα έπεφταν «βροχή» στη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων, ήδη από το 2020, όταν και ξεκίνησαν οι πρώτες καταγγελίες, με τις παραβάσεις να αφορούν μεταξύ άλλων φιλοξενία υπεράριθμων ηλικιωμένων, επιβαρυντικές συνθήκες διαβίωσης και ελλιπές προσωπικό.

Διαβάστε επίσης:

Πέτρος Φιλιππίδης: Το μήνυμα μετά την απόφαση του δικαστηρίου (Video)

Όλγα Δαλέντζα: Tην Τετάρτη η κηδεία της «Δροσούλας»

Κερατσίνι: 29χρονος πέθανε στη δουλειά, μετά από έντονη ζάλη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 23:15