search
ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 01:18
MENU CLOSE

Φρίκη σε γηροκομείο στον Κορυδαλλό: Ηλικιωμένοι βρέθηκαν σε άθλιες συνθήκες, αφυδατωμένοι και με ψώρα

10.02.2023 19:19
ilikomenoi new

Να διαβιούν κάτω από άθλιες συνθήκες βρέθηκαν από κλιμάκιο της περιφέρειας Αττικής ηλικιωμένοι τρόφιμοι σε γηροκομείο στον Κορυδαλλό.

Για να εισέλθουν στο γηροκομείο οι ελεγκτές χρειάστηκε να σπάσουν τα λουκέτα με τα οποία κρατούσαν την είσοδο σφραγισμένη, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Γιατροί και νοσηλευτές από το Γενικό Νοσοκομείο της Νίκαιας εξετάζουν τους ηλικιωμένους ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι ηλικιωμένοι εκτός από ότι παρουσίαζαν εικόνα εξαθλίωσης και αφυδάτωσης, παρουσιάζουν και ψώρα.

Από την κατάσταση της υγείας τους θα κριθεί εάν θα είναι αναγκαία η μεταφορά τους στα νοσοκομεία ή σε άλλες μονάδες φροντίδας.

Σύμφωνα με αναφορές, για το ιδιωτικό γηροκομείο είχαν υπάρξει καταγγελίες και στο παρελθόν και μάλιστα, είχαν επιβληθεί πρόστιμα, εξακολουθούσε όμως να λειτουργεί.

Η ανακοίνωση της περιφέρειας Αττικής

Η άδεια λειτουργίας της Μονάδας Φροντίδα Ηλικιωμένων (ΜΦΗ) στον Κορυδαλλό έχει ανακληθεί από την περιφέρεια Αττικής από το 2020, ωστόσο υπήρξε προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά περί αναστολής εκτέλεσης των τριών αποφάσεων της Περιφέρειας για αναστολή και σφράγιση της μονάδας, επισημαίνει η περιφέρεια Αττικής, με αφορμή το ζήτημα που δημιουργήθηκε με την παράνομη λειτουργία της ΜΦΗ που έθεσε σε κίνδυνο την υγεία και την ζωή δεκάδων ηλικιωμένων.

Η Περιφέρεια Αττικής διευκρινίζει ότι από το 2020 έχει επιβάλει πρόστιμα πάνω από 300.000 ευρώ και έχει εκδώσει τρεις αποφάσεις ανάκλησης της άδειας λειτουργίας και σφράγισης της συγκεκριμένης μονάδας. Οι παραβάσεις που είχαν διαπιστωθεί αφορούσαν μεταξύ άλλων φιλοξενία υπεράριθμων ηλικιωμένων, επιβαρυντικές συνθήκες διαβίωσης, ελλιπές προσωπικό.

Επίσης, αναφέρεται ότι η μεταφορά των ηλικιωμένων στα νοσοκομεία για την εξέταση της κλινικής τους κατάστασης πραγματοποιήθηκε μετά από παρέμβαση του περιφερειάρχη Αττικής, στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Τονίζει ακόμη ότι σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, στην περίπτωση απόφασης διακοπής λειτουργίας από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, η απόφαση εκτελείται από την οικεία αστυνομική αρχή. Ωστόσο στις 23/9/20 υπήρξε προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά αναστολής εκτέλεσης των τριών αποφάσεων 29/4/20, 23/7/20 και 10/9/20, της Αντιπεριφερειάρχη για ανάκληση, διακοπή και σφράγιση της μονάδας.

«Όλο το προηγούμενο διάστημα οι αρμόδιες υπηρεσίες, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Υγείας και η χωρική αντιπεριφεριάρχης με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής έχουν προβεί σε όλες τις ενέργειες προκειμένου να ενημερωθούν τα αρμόδια όργανα και υπουργεία για τις ενέργειές τους, έτσι ώστε να δρομολογηθεί η απομάκρυνση των ηλικιωμένων. Σημειώνεται πως η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας, η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας επανειλημμένα ζητούσε με τη συνδρομή των αρμόδιων αρχών από τη μονάδα φροντίδας τα στοιχεία των ηλικιωμένων και των συγγενών τους. Ωστόσο η μονάδα ουδέποτε τα προσκόμισε», αναφέρεται στην ανακοίνωση της περιφέρειας, οι αποφάσεις της οποίας έχουν κοινοποιηθεί στον εισαγγελέα, την αστυνομία και το αρμόδιο υπουργείο.

Διαβάστε επίσης:

Σοκ στη Λαμία: Μαθητές δημοτικού προσπάθησαν να δηλητηριάσουν συμμαθητή τους με ποντικοφάρμακο

Σεισμός στην Τουρκία: Εντοπίστηκε νεκρό το ζευγάρι των Ελλήνων που αναζητούνταν στην Αντιόχεια

Σεισμός στην Τουρκία: Σταμάτησε η έρευνα της ΕΜΑΚ για το ζευγάρι των Ελλήνων στην Αντιόχεια (photos/videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:03