search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:11
MENU CLOSE

Μετρό: Έρχεται δωρεάν Wi-Fi σε όλους τους σταθμούς

15.02.2023 11:05
METRO NEW

Δωρεάν Wi-Fi θα αποκτήσουν πολύ σύντομα όλοι ανεξαιρέτως οι σταθμοί του μετρό. Έτσι οι επιβάτες θα μπορούν να σερφάρουν άνετα και γρήγορα ενώ περιμένουν τον συρμό τους.

Ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής, ή όταν καθυστερεί το τρένο, αν μη τι άλλο, η αναμονή θα είναι περισσότερο ευχάριστη.  

Πιο συγκεκριμένα, με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της ΣΤΑ.ΣΥ (της εταιρίας διαχείρισης του μετρό της Αθήνας) και του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης ξεκινά σειρά δράσεων που θα αναβαθμίσουν τις παρεχόμενες προς τους επιβάτες υπηρεσίες.

Η αρχή θα γίνει με την εγκατάσταση δημόσια προσβάσιμου WiFi σε όλους τους χώρους σταθμών του Μετρό, με την ένταξη της ΣΤΑ.ΣΥ στο έργο  «WiFi4GR – Ανάπτυξη δημοσίων σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο». Με τον τρόπο αυτό, οι επιβάτες του Μετρό θα μπορούν κατά την παραμονή τους στους σταθμούς να έχουν δωρεάν ευρυζωνική πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Η έναρξη της υλοποίησής του έργου αναμένεται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, οπότε και θα ανακοινωθούν οι σταθμοί εγκατάστασης και το ακριβές χρονοδιάγραμμα.

Παράλληλα, δρομολογείται η καθολική αντικατάσταση του υφιστάμενου Συστήματος Ψηφιακής Σήμανσης Σταθμών (οθόνες προβολής ενημερωτικού και διαφημιστικού περιεχομένου σε όλους τους χώρους των σταθμών Μετρό) από ένα ενιαίο σύγχρονο σύστημα Ψηφιακής Σήμανσης.

Το ανανεωμένο αυτό σύστημα θα δώσει στη ΣΤΑ.ΣΥ. ευελιξία και δυναμική στον τομέα της ψηφιακής σήμανση.  

Η ευκολία διαχείρισής του, οι μειωμένοι χρόνοι συντήρησης και το μειωμένο συνολικό κόστος κτήσης και χρήσης του, προσμετρώνται στα συγκριτικά πλεονεκτήματά του.

Διαβάστε επίσης

Βοιωτία: 13χρονη κατήγγειλε ότι τη βίασαν τρεις άγνωστοι

Νεκτάριος Σαντορινιός: Σήμερα στη Ρόδο η κηδεία του βουλευτή

Τρίκαλα: 26χρονη κατήγγειλε άγρια κακοποίηση από τον σύζυγό της – H μητέρα της είχε δολοφονηθεί από τον πατέρα της (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:01