ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 14:52
MENU CLOSE

Λάρισα: Στην 110 Πτέρυγα Μάχης ο Κυριάκος Μητσοτάκης (Photos)

24.02.2023 11:18

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε το πρωί στην 110 Πτέρυγα Μάχης (ΠΜ), στην Αεροπορική Βάση Λάρισας, πρώτο σταθμό της επίσκεψης που πραγματοποιεί σήμερα στη Λάρισα.

Η βάση της Λάρισας είναι ένα από τα σημεία όπου εκδηλώνεται η αμυντική συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς από εκεί επιχειρούν τακτικά αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ενώ έχουν υλοποιηθεί έργα για τη συντήρηση και τη στέγασή τους.

Η Αεροπορική Βάση Λάρισας είναι το πρώτο οργανωμένο πολεμικό αεροπορικό συγκρότημα που κατασκευάστηκε και λειτούργησε στην Ελλάδα.

Η ιστορία της αρχίζει με την προσγείωση σε αυτήν του πρώτου ελληνικού αεροσκάφους με την επωνυμία «Δαίδαλος» στις 29 Σεπτεμβρίου 1912.

Αποστολή της 110 ΠΜ είναι η συντήρηση των μέσων και συστημάτων για ανάληψη αεροπορικών επιχειρήσεων και αντιμετώπιση καταστάσεων ανάγκης.

Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκαν ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλίας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος Γιώργος Φασούλας και ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Tζορτζ Τσούνης

Διαβάστε επίσης

Νίκος Δένδιας: Η Ελλάδα ήταν και παραμένει στο πλευρό του ουκρανικού λαού

ΝΔ: Έχουμε βγάλει συμπέρασμα για τον ΣΥΡΙΖΑ – Είστε αδιόρθωτοι (video)

Εκλογές 2023 – Ματίνα Παγώνη: Διαψεύδει το ενδεχόμενο υποψηφιότητας – «Δεν συζήτησα με το Μαξίμου» (Video)

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 14:52
Exit mobile version