search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 14:08
MENU CLOSE

Τέμπη: Με λήψη DNA η ταυτοποίηση θυμάτων – 53 άνθρωποι ψάχνουν τους δικούς τους

01.03.2023 19:02
nosokomeio

Τραγικές στιγμές βρίσκονται σε εξέλιξη στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας από τις πρώτες πρωινές ώρες, καθώς συγγενείς καλούνται να αναγνωρίσουν τις σορούς που καταφθάνουν, σε ορισμένες περιπτώσεις κάτι πολύ δύσκολο αφού οι σοροί τουλάχιστον επτά (7) ανθρώπων είναι απανθρακωμένες από την πυρκαγιά που ξέσπασε μετά τη μετωπική σύγκρουση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, 53 άνθρωποι δεν βρίσκουν τους δικούς τους και τους αναζητούν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Μέχρι τώρα οι 40 από αυτούς έχουν δώσει δείγμα DNA και ακολουθούν και οι υπόλοιποι. Πρόκειται για μια διαδικασία πολύ σκληρή και επώδυνη, αρκετά μεγάλη σε διάρκεια καθώς θα απαιτηθούν αρκετές ημέρες για την πλήρη ταυτοποίηση. Αρκετά από τα θύματα είναι διαμελισμένα, και έτσι είναι πολύ δύσκολη κατάσταση ακόμη και στην αναγνώριση.

Στο νοσοκομείο βρίσκονται 4 ιατροδικαστές ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, παρών είναι και ο Προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών.

Το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει ότι μόλις ένα από τα θύματα έχει αναγνωριστεί μέχρι στιγμής. Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για 39 ή 40 σορούς που έχουν φτάσει στην ιατροδικαστική υπηρεσία του Νοσοκομείου, ενώ υπάρχουν επι τόπου και πάρα πολλοί συγγενείς που περιμένουν νέα για τους δικούς τους ανθρώπους.

Παράλληλα, την δική τους μάχη να κρατηθούν στην ζωή δίνουν στις μονάδες εντατικής θεραπείας στα Νοσοκομεία της Λάρισας έξι νέοι άνθρωποι ηλικίας 20-25 ετών, ενώ υπάρχουν και περισσότεροι από 50 τραυματίες, οι οποίοι νοσηλεύονται και δέχονται την φροντίδα και φαίνεται να πάνε καλά.

Διαβάστε επίσης:

Δυστύχημα στα Τέμπη: Γιατί τα τρένα βρέθηκαν στην ίδια γραμμή, τα σενάρια που εξετάζονται – Ήταν η «κακιά ώρα» είπε ο σταθμάρχης

Δυστύχημα στα Τέμπη: Τους 1.300 βαθμούς έφτασε η θερμοκρασία στο πρώτο βαγόνι – Συνεχίζονται οι έρευνες στο σημείο της τραγωδίας (Video)

Ηράκλειο: Νεκρός εντοπίστηκε ο 44χρονος που αγνοούνταν από τις 16 Φεβρουαρίου (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 14:05