search
ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 08:47
MENU CLOSE

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: 42 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, εκτιμήσεις ότι θα ξεπεράσουν τους 50

02.03.2023 07:34
train3 new

Ο τραγικός απολογισμός των νεκρών από τη σύγκρουση αμαξοστοιχιών στα Τέμπη ανεβαίνει, ενώ σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι ταυτοποιήσεις των θυμάτων με τη μέθοδο DNA.

Οι νεκροί σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση είναι 42, ωστόσο πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 44 θύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο 12 σοροί μπορούν να αναγνωριστούν, ενώ για τις υπόλοιπες θα χρειαστεί ταυτοποίηση με DNA.

Πηγές της Πολιτικής Προστασίας ανέφεραν ότι δεν αποκλείεται να βρεθούν 2-3 σοροί ακόμη, αλλά κάποιες ενδέχεται να μην βρεθούν ποτέ λόγω εξαΰλωσής τους από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Φόβοι για περισσότερα θύματα

Δυστυχώς ωστόσο αριθμός των νεκρών εκτιμάται ότι θα φθάσει τους 55-56. Η ιατροδικαστής, Ρουμπίνη Λεοντάρη, εκτιμά ότι πέρα από απανθρακώσεις, οι αιτίες των θανάτων ήταν ακρωτηριασμοί, βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και εσωτερικές αιμορραγίες.

Ακαθόριστος παραμένει ο αριθμός των επιβατών που βρίσκονταν στο βαγόνι-εστιατόριο. Σε αυτό βρίσκονταν δύο υπάλληλοι και άγνωστος αριθμός επιβατών που κάθονταν ή ήταν όρθιοι. Ανάμεσά τους και ένας 23χρονος πυροσβέστης και η σύντροφός του.

Το 80% των θυμάτων της συγκρουσης τρένων στα Τέμπη είναι ηλικίας από 19 έως 28 χρόνων.

Συνεχίζονται οι έρευνες

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες από τα σωστικά συνεργεία για τον εντοπισμό αγνοουμένων του τραγικού δυστυχήματος. Η επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού στην περιοχή συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ σήμερα Πέμπτη η έρευνα θα συνεχιστεί από τα σωστικά συνεργεία στο τρίτο βαγόνι.

Κατά την διάρκεια της έρευνας επιχείρησαν χθες 72 πυροσβέστες με 24 οχήματα, 3 ομάδες της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών και 2 ομάδες της Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων, ενώ συνεχής είναι η παρουσία του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας.

Αξίζει να σημειωθεί πως φίλοι και συγγενείς αναζητούν ακόμα αγνοούμενους και κάνουν ότι είναι δυνατόν να τους εντοπίσουν. Με μηνύματα ακόμα και στα social media ζητούν πληροφορίες για τους δικούς τους ανθρώπους.

Παράλληλα, σήμερα, θα προσαχθεί στον ανακριτή ο σταθμάρχης της Λάρισας, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες, ενώ φέρεται ότι παραδέχθηκε το λάθος του. Επίσης, στον τόπο της τραγωδίας θα γίνει αυτοψία του δυστυχήματος από την Τροχαία της Λάρισας.

Διαβάστε επίσης

Βούλα Πατουλίδου για τραγωδία στα Τέμπη: «Στον φόβο για τα σπλάχνα μας είμαστε όλοι ίσοι»

Λέσβος: Έσερνε το άλογό του δεμένο από το φορτηγό

Απεργία: Ακινητοποιούνται την Πέμπτη οι σιδηροδρομικοί – «Σήμερα η οικογένεια μας είναι φτωχότερη»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 08:44