search
ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 08:43
MENU CLOSE

Κόντρα Φίλη – Κεραμέως για τα Τέμπη: «Η συγγνώμη πρέπει να εννοείται, όχι μετά από πέντε ημέρες» – «Ντροπή σου»

06.03.2023 13:46
kerameos_filis_new

Μεγάλη ένταση επικράτησε στη Βουλή μεταξύ της Νίκης Κεραμέως και του Νίκου Φίλη, με αφορμή το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων.

Ο τομεάρχης Παιδείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε έντονα όταν η υπουργός Παιδείας τόνισε μεταξύ άλλων ότι «στο υπουργείο Παιδείας είμαστε διπλά συντετριμμένοι, γιατί κόπηκε το νήμα της ζωής και σε φοιτήτριες και φοιτητές. Αυτό που έχει σημασία είναι να λειτουργήσουν αποτελεσματικά, έτσι ώστε η συγγνώμη μας να μετουσιωθεί σε πράξεις έτσι ώστε να μην ζήσουμε ξανά ανάλογες καταστάσεις».

«Πένθος και οργή συνέχει τη χώρα. Αλλά και οργή που δεν μπορούμε να την αφήσουμε έτσι. Οργή απέναντι σε μια πολιτική που βλέπει την ύπαρξη τους σαν αριθμό. Τους βλέπει σαν υπεράριθμους. Η βία είναι ο θάνατος 57 και πλέον ανθρώπων. Είναι πολιτικά τα αίτια της τραγωδίας», αντέδρασε αρχικά ο Νίκος Φίλης.

«Να σεβαστούμε τη δολοφονία των παιδιών και τον τραυματισμό αθώων συμπολιτών μας εχθές στο Σύνταγμα. Γύρω μας εκτυλίσσεται μια ανείπωτη βία. Η συγγνώμη πρέπει να εννοείται. Όχι μετά από πέντε ημέρες. Ποια συγγνώμη όταν χτυπάτε τα παιδιά στην πλατεία Συντάγματος. Αυτή η βουλή των Ελλήνων είναι υπόλογη για αυτό που συνέβη. Όχι όλη η βουλή. Η πλειοψηφία. Το σύστημα επί τόσο καιρό συκοφαντεί. Ευθύνη έχει αυτή η πλειοψηφία. Μετατρέπει ένα πένθος σε πεδίο για πολιτική κόντρα. Ρωτώ την κα υπουργό θα δείξει ένα ανάλγητο πρόσωπο στα παιδιά που κατέβηκαν να διαδηλώσουν; Θα καταμετρηθούν οι απουσίες;», πρόσθεσε.

«Ντροπή σας», ήταν η άμεση αντίδραση της Νίκης Κεραμέως. «Δεν έχετε δικαίωμα μόνο εσείς να πενθείτε κυρία μου. Τα παιδιά δεν μπορούν να πενθήσουν», απάντησε ο Νίκος Φίλης.

Κάπου εκεί από τα έδρανα των βουλευτών της ΝΔ ακούστηκε η λέξη «ντροπή» ενώ ακούστηκε η φράση ότι δεν ζητήθηκε ποτέ συγγνώμη για το Μάτι.

«Ντροπή σου ντροπή σου. Άντε από εδώ. Τέτοιος συμψηφισμός νεκρών στη Βουλή; Ντροπή σου, ντροπή σου», απάντησε ο Νίκος Φίλης.

Διαβάστε επίσης:

Φον ντερ Λάιεν σε Μητσοτάκη: «Ειδικοί από την Επιτροπή και τον Οργανισμό Σιδηροδρόμων της ΕΕ στην Αθήνα» (video)

Τραγωδία στα Τέμπη: Ειδικό εφέτη ανακριτή ζητά για την υπόθεση ο Μητσοτάκης από τον Ντογιάκο

Ραγκούσης: Ομολογία ενοχής η απάντηση Βορίδη – Διόρθωσαν την παρανομία της μετάταξης με εκ των υστέρων υπουργική απόφαση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 08:42