search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 14:37
MENU CLOSE

Τραγωδία στα Τέμπη: Ειδικό εφέτη ανακριτή ζητά για την υπόθεση ο Μητσοτάκης από τον Ντογιάκο

06.03.2023 10:57
mitsotakis_ntogiakos_tempi_0603-1200-700_new

Προτεραιοποίηση της υπόθεσης, ορισμό εφέτη ανακριτή και διερεύνηση της τραγωδίας στα Τέμπη, ανεξάρτητα από τις έρευνες της τριμελούς επιτροπής που όρισε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ζητά ο πρωθυπουργός με επιστολή του στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Στην επιστολή προς τον Ισίδωρο Ντογιάκο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά «εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης, την προτεραιοποίηση των σχετικών υποθέσεων και την ανάθεσή τους, εφόσον το κρίνετε, στο υψηλότερο ανακριτικό επίπεδο», ήτοι σε ειδικό εφέτη ανακριτή, όπως, άλλωστε, είχαν ζητήσει και οι συνήγοροι των οικογενειών των θυμάτων.

Παράλληλα, «απαντώντας» στην κριτική της αντιπολίτευσης σχετικά με την επιτροπή διερεύνησης του δυστυχήματος που όρισε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ο πρωθυπουργός υπογραμμίζει ότι «ειδικότερα σε σχέση με την ποινική αξιολόγηση συστημικών σφαλμάτων στον τομέα των σιδηροδρόμων, περιλαμβανόμενης και της τυχόν καθυστέρησης στον ολοκλήρωση της απαιτούμενης τεχνολογικής αναβάθμισης των σχετικών υποδομών, παρακαλώ να προχωρήσετε ανεξάρτητα από την πρόοδο των εργασιών της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που έχει οριστεί για να προβεί στην αποτίμηση τους από διοικητική και τεχνική άποψη».

Κατ’ αυτό τον τρόπο, «οριοθετεί» εν μέρει το έργο της επιτροπής και, παράλληλα, υπογραμμίζει ότι τον πρώτο λόγο στη διερεύνηση της τραγωδίας θα έχει η Δικαιοσύνη, καθώς συμπληρώνει ότι «μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της επιτροπής, αυτονοήτως θα κοινοποιηθεί στις εισαγγελικές αρχές που διεξάγουν την έρευνα το πόρισμά της για να καταστεί μέρος της δικογραφίας».

Διαβάστε επίσης:

Ραγκούσης: Ομολογία ενοχής η απάντηση Βορίδη – Διόρθωσαν την παρανομία της μετάταξης με εκ των υστέρων υπουργική απόφαση

ΣΥΡΙΖΑ: Αυξάνει τα «ντεσιμπέλ» περί συγκάλυψης και ζητά να καταργηθεί η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Στο σημείο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος ο Γεραπετρίτης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 14:36