search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 22:38
MENU CLOSE

Τέμπη: Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων δεν «βλέπει» παρεμβάσεις, αλλά «πολιτική εκμετάλλευση»

07.03.2023 17:09
sigkrousi-trenon-12-new

Για προσπάθεια πολιτικής εκμετάλευσης της τραγωδίας στα Τέμπη κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, τονίζοντας παράλληλα ότι εκπρόσωποι του πολιτικού συστήματος προσπαθούν «να καταστήσουν μέρος του προβλήματος και την Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη.

Την ώρα που φανερώνεται η πρόθεση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για συμψηφισμό και διάχυση ευθυνών, ζητώντας τη δικογραφία που είχε σχηματιστεί για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στο… Άδενδρο το 2017 και την κυβέρνηση να προβαίνει σε παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης, η ΕΔΕ ενοχλήθηκε για την… δημόσια συζήτηση που έχει προκαλέσει η επιστολή του πρωθυπουργού στον Ισίδωρο Ντογιάκο για τη διερεύνηση της τραγωδίας στα Τέμπη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων:

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, σεβόμενη τη μνήμη των θυμάτων της ανείπωτης τραγωδίας στα Τέμπη και την οδύνη των οικείων τους, παρακολουθεί με ανησυχία την πολιτική εκμετάλλευση της τραγωδίας αυτής από εκπροσώπους του πολιτικού συστήματος και την προσπάθειά τους να καταστήσουν μέρος του προβλήματος και την Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη.

Διαβεβαιώνουμε, ότι οι Έλληνες Δικαστικοί Λειτουργοί θα πράξουν το καθήκον τους με ευσυνειδησία, όπως πράττουν μέχρι σήμερα, αυστηρά στα πλαίσια της ανεξάρτητης λειτουργίας τους, με τις προβλεπόμενες εγγυητικές της ανεξαρτησίας αυτής διαδικασίες και εντός του πλαισίου, που καθορίζουν το Σύνταγμα και οι Νόμοι της Ελληνικής Πολιτείας.

Διαβάστε επίσης:

«Μαφία των φυλακών»: Ομόφωνη απαλλαγή του δικηγόρου Αντωνόπουλου για απόπειρα εκβιασμού του Αριστείδη Φλώρου

Τέμπη: Άθλιες οι συνθήκες λειτουργίας στον μεγαλύτερο σιδηροδρομικό κόμβο της χώρας – Κίνηση με… μπακαλοτέφτερα

Απεργία 8 Μαρτίου: Η ΓΣΕΕ δεν συμμετέχει γιατί έχει συνέδριο στο Καβούρι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 22:36