search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 02:06
MENU CLOSE

Δυστύχημα στα Τέμπη: Έρχονται νέες ποινικές διώξεις – Ποιοι μπαίνουν στο «κάδρο» (video)

09.03.2023 09:29
tempi

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για την τραγωδία στα Τέμπη, την ώρα που ο 59χρονος σταθμάρχης Λάρισας παραμένει προφυλακισμένος μετά την απολογία του.

Μέχρι τώρα, στην ανακρίτρια έχουν καταθέσει ως μάρτυρες εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, νυν και συνταξιούχοι σταθμάρχες.

Σύντομα ενώπιον της Δικαιοσύνης για εξηγήσεις αναμένεται να βρεθούν και άλλα στελέχη του ΟΣΕ.

Ακολούθως, εάν κριθεί λάθος χειρισμός ή παραλείψεις από μέρους των συγκεκριμένων προσώπων που έχουν μπει στο κάδρο των ερευνών, η άσκηση νέων ποινικών διώξεων αποτελεί μονόδρομο.

Ειδικότερα, αν και οι έρευνες στρέφονται προς πάσα κατεύθυνση, όπως έχει αναφέρει και στην παραγγελία του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, φαίνεται πως τις τελευταίες ημέρες επικεντρώνονται σε συγκεκριμένα πρόσωπα και αναμένεται ενδεχομένως τις επόμενες ημέρες ή και ώρες να ασκηθούν νέες διώξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προς το παρόν, η έρευνα εστιάζει στον επιθεωρητή ο οποίος όρισε τον άπειρο σταθμάρχη σε ένα τόσο νευραλγικό πόστο, αλλά και στον δεύτερο σταθμάρχη, ο οποίος δεν έμεινε έως τις 11 το βράδυ, οπότε και έληγε η βάρδιά του.

Στην ανακρίτρια τα πορίσματα

Την ίδια ώρα, στα χέρια της ανακρίτριας βρίσκονται τα πορίσματα των δικαστικών πραγματογνωμόνων για την τραγωδία στα Τέμπη, με τις δικαστικές αρχές να ερευνούν την υπόθεση αναζητώντας τι πραγματικά συνέβη και ποιοι είναι οι υπεύθυνοι.

Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, oι δύο εξειδικευμένοι επιστήμονες συνέταξαν και παρέδωσαν πόρισμα στις ανακριτικές αρχές, αφού ορίστηκαν από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Λάρισας Απόστολο Τζαμαλή.

Τα πολυσέλιδα πορίσματα είναι πλέον στην κατοχή των ανακριτικών αρχών και, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, περιέχουν κρίσιμα στοιχεία που «φωτίζουν» τα αίτια του δυστυχήματος και τις ευθύνες αυτών που σε πρώτη φάση το προκάλεσαν.

Την ίδια ώρα ενδιαφέρον παρουσιάζουν πληροφορίες από ανακριτικές πηγές, ότι ο μηχανοδηγός της μοιραίας αμαξοστοιχίας που έχασε τη ζωή του στο δυστύχημα, δεν επικοινώνησε με τον σταθμάρχη της Λάρισας στο ραδιοτηλέφωνο, καθώς τέτοιες κλήσεις δεν έχουν καταγραφεί.

Παραμένει όμως άγνωστο αν προσπάθησε να τον βρει στο κινητό, αν τον πήρε και δεν απαντούσε, κάτι που θα φανεί από τις έρευνες στο τηλέφωνο του σταθμάρχη που έχει ήδη κατασχεθεί.

Διαβάστε επίσης:

Τέμπη: «Την έβαλα στο τρένο χαμογελαστή και μου έφεραν πίσω ένα φέρετρο» – Συγκλονίζει ο πατέρας της 19χρονης Αναστασίας (Video)  

Τραγωδία στα Τέμπη: Μονοθεματικό Υπουργικό Συμβούλιο με το βλέμμα στραμμένο στις κοινωνικές αντιδράσεις

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις για ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και αναποφάσιστους, το μήνυμα από τις πλατείες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09