search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 13:59
MENU CLOSE

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις για ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και αναποφάσιστους, το μήνυμα από τις πλατείες

09.03.2023 06:00
diamartiria_new

Ακόμα δεν έχουν συνειδητοποιήσει – έτσι νομίζουμε – τι τους έχει συμβεί, οι οικογένειες που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους στη σύγκρουση των τρένων και οι αντιπαραθέσεις σχεδόν εφ’ όλης της ύλης στα πολιτικά έχουν πάρει το δρόμο τους.

Θα μου πείτε η ζωή προχωράει και λοιπά και λοιπά, ναι. Αλλά κάθε πράγμα στην ώρα του και δεν είναι ώρα αυτή, αλλά τι να κάνουμε, εδώ είναι τα πράγματα και εξελίσσονται και αφού είναι εδώ, θα σχολιάζουμε.

Οσονούπω σκάνε μύτη και οι πρώτες δημοσκοπήσεις. Ακούω – δεν βλέπω ακόμα – ότι η Ν.Δ. χάνει 3-5%, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάτι τσιμπάει, ότι οι αναποφάσιστοι έχουν πιάσει double score.

Τι σημασία έχει στα πολιτικά; Μικρή, κατά τη γνώμη μου γιατί εκείνο που μετράει είναι ο τρόπος που χειρίζονται η μεν κυβέρνηση τα μέτρα που θα πάρει για να διασφαλίσει την ασφάλεια στο δίκτυο, η αντιπολίτευση πώς εμφανίζεται αυτή την περίοδο, τι προτάσεις κάνει.

Δεν ξέρω αν τρόμαξε η κυβέρνηση με τα συλλαλητήρια, αλλά εκείνο που ξέρω, είναι ότι ο φόβος είναι να μην υπάρξει εκτόνωση, μπορεί να έχουμε στην πορεία, τόνωση της δυσαρέσκειας.

Στο χθεσινό συλλαλητήριο εκπροσωπήθηκαν όλες οι κοινωνικές τάξεις, όλες ηλικίες, πράγμα που δείχνει πόσο μεγάλη και γενικευμένη είναι οργή της ελληνικής κοινωνίας. Αυτό σηματοδοτεί. Σε πολλές πόλεις ήταν οι μαζικότερες διαδηλώσεις των τελευταίων χρόνων.

Τώρα για την συνέντευξη Γεραπετρίτη να πούμε:

Πολλές συγγνώμες – χαμηλοί τόνοι – σαφέστερη ανάληψη ευθυνών σε σχέση με το τι έχει ειπωθεί μέχρι τώρα, και μια μεγάλη παραδοχή.

Είπε οτι σιδηρόδρομος θα ανοίξει, μόνο όταν θα είναι ασφαλές το δίκτυο. Πράγμα που σημαίνει ότι μέχρι τώρα δεν ήταν.

⁃ Αν ήταν ένα ατομικό λάθος θα λειτουργούσε κανονικά.

⁃ Είναι δηλαδή ένα διαφορετικό αφήγημα από αυτό που είχε η κυβέρνηση τις πρώτες μέρες και ακούγαμε από πολλά στελέχη της.

Επίσης, παρουσίασε διαφορετικά στοιχεία για την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, από αυτά που λεει η αξιωματική αντιπολίτευση, σε ό,τι αφορά τους αριθμούς των εργαζομένων στα θέματα των συμβάσεων, γι αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ τον κατηγόρησε ότι είπε ψέματα.

Συμπερασματικά: Η κυβέρνηση μπαίνει σε μία διαφορετική λογική διαχείρισης, με σκοπό να μειώσει την πολιτική φθορά που φαίνεται ότι προκύπτει από το δυστύχημα.

Δύσκολα πράγματα…

Διαβάστε επίσης:

Οι κυβερνητικές ευθύνες, η αντιπολίτευση και ο φόβος για το «όλοι το ίδιο είναι»

Το ενδεχόμενο εκλογών στις 9 Απριλίου θα είναι προσβολή στα θύματα των Τεμπών

Πέφτει σήμερα η αυλαία για τον Πολάκη – Γιατί τον «καρατόμησε» ο Τσίπρας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 13:57