search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 07:25
MENU CLOSE

Το ενδεχόμενο εκλογών στις 9 Απριλίου θα είναι προσβολή στα θύματα των Τεμπών

03.03.2023 06:00
distixima tempi1234- new

Αυτές τις ώρες που οι συγγενείς των ανθρώπων που χάθηκαν στα Τέμπη μαζεύουν τα κομμάτια τους, κυριολεκτικά και μεταφορικά – για να το πω έτσι ωμά – υπάρχουν κάποιοι που εισηγούνται στον πρωθυπουργό να μην αλλάξει το πλάνο του και να πάει κανονικά σε εκλογές στις 9 Απριλίου.


Τι λέτε ρε λεβεντόπαιδα; Δεν έγινε δηλαδή κάτι;


Δεν συνέβη τίποτα και μένουμε στον προγραμματισμό που ενδεχομένως να έχετε κάνει; Και λέω ενδεχομένως γιατί πραγματικά ο πρωθυπουργός δεν έχει μιλήσει για ημερομηνία εκλογών.


Θεωρώ, όμως, ότι εκλογές στις 9 Απριλίου είναι ένα ενδεχόμενο που τώρα, μετά το δυστύχημα στα Τέμπη, εκ των πραγμάτων πρέπει να αποφευχθεί για τους εξής λόγους.


 ● Πρώτον, υπάρχει ένα εμπόδιο που έχει επισημανθεί από την αρχή: Ότι το σαρανταήμερο μνημόσυνο των νεκρών του δυστυχήματος συμπίπτει με αυτήν την ημερομηνία. Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι ο πρωθυπουργός δεν θα ήθελε να πηγαίνει ο κόσμος στην κάλπη με τα κανάλια να προβάλλουν ολημερίς τους θρήνους των συγγενών των θυμάτων.


 ● Δεύτερον, για να γίνουν εκλογές στις 9 Απριλίου, θα πρέπει να προκηρυχθούν μέχρι την άλλη Παρασκευή. Ήδη έχουν αναβληθεί όλες οι πολιτικές δραστηριότητες των κομμάτων και είναι αμφίβολο αν σε μια εβδομάδα από τώρα θα έχουν ξαναμπεί σε κανονικό ρυθμό.

Ανάλογα με το πότε θα αποκατασταθεί η πλήρης λειτουργία των κομμάτων, υπάρχει ο κίνδυνος ακόμη και για μειωμένη προεκλογική εκστρατεία.


 ● Τρίτον, η Νέα Δημοκρατία τι είδους προεκλογική εκστρατεία θα κάνει με ένα τόσο τραγικό γεγονός τόσο πολύ κοντά, όταν μάλιστα είναι καθαρό ότι, πέρα από το ανθρώπινο λάθος του σταθμάρχη, υπάρχουν και κυβερνητικές ευθύνες; Αυτές που της αναλογούν γι’ αυτό το απερίγραπτο χάλι των συγκοινωνιών που αποκαλύπτεται καθημερινά.


 ● Τέταρτον, σε αυτό το κλίμα σοκ, πόνου και οργής που επικρατεί για τον θάνατο τόσων – και μάλιστα νέων – ανθρώπων, καίγεται για τα καλά κάθε προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να εμφανιστεί με θετική ατζέντα όπως επιδίωκε. Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα περάσει χωρίς πανηγυρισμούς και τα στελέχη της σε κάθε εμφάνισή τους θα πρέπει να απολογούνται.


Εκτιμώ, λοιπόν, ότι διεξαγωγή εκλογών στις 9 Απριλίου πρέπει να αποτραπεί για πολιτικούς και ηθικούς λόγους.

Διαβάστε επίσης:

Το έγκλημα διαρκείας, οι ευθύνες και οι αποφάσεις για τις εκλογές

Το κόψιμο Πολάκη από τα ψηφοδέλτια, η ποινή της διαγραφής και η μεταγραφή… στις δημοτικές εκλογές

Πέφτει σήμερα η αυλαία για τον Πολάκη – Γιατί τον «καρατόμησε» ο Τσίπρας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 07:25