search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:44
MENU CLOSE

Τραγωδία στα Τέμπη: «Δημιουργική ασάφεια» της κυβέρνησης σχετικά με την υποψηφιότητα Καραμανλή

14.03.2023 15:21
karamanlis_new

Ενώ τη Δευτέρα ο παραιτηθείς υπουργός Υποδομών και Μεταφορών αναμένεται να παρουσιαστεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπου θα συζητηθεί η «αμαρτωλή» σύμβαση 717 για την τηλεδιοίκηση και τη σηματοδότηση στους σιδηροδρόμους, ερωτηματικά παραμένουν σχετικά με την υποψηφιότητά του στις επερχόμενες εκλογές.

Όπως είναι ήδη γνωστό, λίγες ημέρες μετά την τραγωδία στα Τέμπη, όταν ρωτήθηκε για την υποψηφιότητα του Κώστα Αχ. Καραμανλή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σημείωσε ότι «παραιτήθηκε αναλαμβάνοντας γενναία την πολιτική ευθύνη», προσθέτοντας ότι «από την πλευρά της ΝΔ και του κ. Καραμανλή δεν υπάρχει πρόθεση να μην είναι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές».

Ωστόσο, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, αλλά και μερίδας των πολιτών, φαίνεται ότι υπάρχουν κάποιες δεύτερες σκέψεις για το θέμα, αν και η κυβέρνηση δείχνει να προτιμά την τακτική της… δημιουργικής ασάφειας.

Έτσι, αν και επισήμως δεν έχει αλλάξει κάτι, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, o Γ. Οικονόμου, ερωτηθείς για το ζήτημα, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «έχουμε τοποθετηθεί γι’ αυτό το θέμα. Ο κ. Καραμανλής ανέλαβε την πολιτική ευθύνη και παραιτήθηκε από υπουργός. Έχουμε τοποθετηθεί για το ζήτημα της υποψηφιότητάς του. Δεν είναι ώρα να προσθέσουμε κάτι παραπάνω. Δεν είμαστε σε προεκλογική περίοδο, δεν έχουν κλείσει τα ψηφοδέλτια, δεν έχω κάτι περισσότερο να πω».

Ωστόσο, όταν κλήθηκε να αντιπαραβάλλει την απομάκρυνση από τα ψηφοδέλτια της Σοφίας Νικολάου για το ζήτημα των απευθείας αναθέσεων, σημείωσε ότι «ανελήφθει πολιτική ευθύνη και υπήρξε απομάκρυνση. Ο καθένας είναι στη διάθεση των διαδικασιών που έχουν κινηθεί, ώστε να μη μείνει καμία σκιά στην υπόθεση και όλα τα υπόλοιπα θα σταθμιστούν στην ώρα τους».

Παράλληλα, ο Θανάσης Κοντογεώργης, Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης, μιλώντας στη δημόσια ραδιοφωνία για το ίδιο θέμα δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «η κατάρτιση των ψηφοδελτίων, είναι ευθύνη του πρωθυπουργού, του προέδρου του κόμματος. Επομένως, αυτή τη στιγμή νομίζω ότι δεν έχουμε να πούμε κάτι παραπάνω», προσθέτοντας ότι «όταν προκύψει ο εκλογικός χρόνος, νομίζω τότε θα δοθούν απαντήσεις για όλα αυτά τα ζητήματα».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από το Μαξίμου έχουν γίνει κάποιες διακριτικές κρούσεις στον Κ. Αχ. Καραμανλής, ωστόσο, σύμφωνα με τα «Νέα», ο παραιτηθείς υπουργός έχει διαμηνύσει ότι επιθυμεί «να με κρίνει ο λαός αν πρέπει να αποχωρήσω και από τη πολιτική. Αν θεωρεί ότι έχω και την ουσιαστική ευθύνη για ότι συνέβη να με στείλει σπίτι του. Ο λαός όχι τα πρωτοσέλιδα και ο ΣΥΡΙΖΑ».

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης στη σύσκεψη για την επανεκκίνηση των σιδηροδρόμων: «Ο αντίπαλός μας και εδώ, είναι το βαθύ κράτος του αναχρονισμού»

«Πυρά» Θεοδωρικάκου για Βαρουφάκη: Λέει ψέματα για τους δράστες – Δίνει πολιτικό σόου για να μπει στη Βουλή (Video)

Τέμπη – Οικονόμου: «Ο Μητσοτάκης δεν ήξερε για την εικόνα χάους στον ΟΣΕ» (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:44