search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 20:09
MENU CLOSE

«Πυρά» Θεοδωρικάκου για Βαρουφάκη: Λέει ψέματα για τους δράστες – Δίνει πολιτικό σόου για να μπει στη Βουλή (Video)

14.03.2023 12:58
theodorikakos 654- new

Αιχμές για την αντίδραση και τα λεγόμενα του Γιάνη Βαρουφάκη, μετά την επίθεση που δέχτηκε στα Εξάρχεια, άφησε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για «πρωτοφανή ανευθυνότητα» και απόπειρα από πλευράς του πολιτικού να μετατρέψει την υπόθεση σε «πολιτικό σόου για να μπει στη Βουλή».

Μιλώντας στο Action24 o Τάκης Θεοδωρικάκος αφού καταδίκασε την επίθεση σε βάρος του Γιάνη Βαρουφάκη το βράδυ της Παρασκευής, είπε στη συνέχεια με αφορμή τον δημόσιο διάλογο που ακολούθησε:

«Επιτρέψτε μου θέλω να το σχολιάσω αυτό διότι υπήρξε ένας δημόσιος διάλογος. Λυπάμαι να πω ότι ο κ. Βαρουφάκης συνεχίζει να συμπεριφέρεται με πρωτοφανή ανευθυνότητα που δεν επιτρέπεται όχι σε πολιτικό αρχηγό, δεν επιτρέπεται σε ένα απλό πολίτη. Να μου πείτε ο κ. Βαρουφάκης, ως υπουργός Οικονομικών έκανε τα πάντα να χάσει η Ελλάδα πάνω από 100 δισ. ευρώ και δεν φαίνεται όχι συγγνώμη να ζήτησε αλλά παριστάνει ότι δεν το έχει καταλάβει μετά από τόσα χρόνια».

«Βγήκε εκείνο το βράδυ, ενώ γνωρίζει πάρα πολύ καλά ποιοι τον έχουν χτυπήσει διότι αυτό φαίνεται από τα ίδια τα βίντεο που υπάρχουν και είπε το επόμενο πρωινό ότι τον χτύπησαν κάποιοι άνθρωποι της νύχτας. Στη συνέχεια κατηγόρησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ότι προκαταλαμβάνει την αστυνομία και την δικαιοσύνη. Μα ο ίδιος λέει ψέματα γύρω από το ποιος τον χτύπησε, εκείνος πάει να προκαταβάλει τα πράγματα», πρόσθεσε.

«“Παραμύθια” τα περί μπράβων»

Στη συνέχεια ο Τάκης Θεοδωρικάκος τόνισε ότι «ο κ. Βαρουφάκης έχει αστυνομική συνοδεία την οποία ο ίδιος επέλεξε να μην έχει μαζί του. Αντιλαμβάνεστε ότι αν είχε μαζί του τους αστυνομικούς που το κράτος έχει στείλει για να τον φυλάνε δεν θα είχε συμβεί το παραμικρό».

Με αφορμή, δε, τα όσα ειπώθηκαν για τα Εξάρχεια, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη συνέχισε λέγοντας ότι «επειδή αφέθηκε ένα υπονοούμενο για την περιοχή, αυτά συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο. Τα Εξάρχεια δεν είναι όπως τα προηγούμενα χρόνια». Επιπλέον, αποκάλυψε πως «ο κ. Βαρουφάκης δεν ήθελε τις πρώτες αρκετές ώρες να συνδράμει στις έρευνες της αστυνομίας, δεν επέτρεπε στους συνεργάτες του να καταθέσουν και να έχει εικόνες η αστυνομία και παραπληροφορούσε τον κόσμο».

«Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ήδη συλλάβει έναν, έχει ταυτοποιήσει αρκετούς από τους δράστες της επίθεσης και να μην έχετε αμφιβολία θα τους συλλάβει τις επόμενες ημέρες. Τότε όλοι θα γνωρίζουν ότι αυτά περί μπράβων είναι τα γνωστά “παραμύθια” που σερβίρει ο κ. Βαρουφάκης με πολύ μεγάλη άνεση», κατέληξε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Τέλος, αναφερόμενος στον Χρήστο Σπίρτζη και τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Τάκης Θεοδωρικάκος σημείωσε: «Μας είπε ότι κοιμόταν ήσυχος τα τέσσερα χρόνια. Ό,τι τα τέσσερα χρόνια επί ΣΥΡΙΖΑ οι σιδηρόδρομοι ήταν μια χαρά. Ήταν κακοί πριν από τον ΣΥΡΙΖΑ και ξαναέγιναν κακοί μετά το ΣΥΡΙΖΑ. Στις ημέρες αυτού του κυρίου είχαν σκοτωθεί πέντε άνθρωποι σε σιδηροδρομικό δυστύχημα. Από πόσους θανάτους και πάνω ένας υπουργός δεν μπορεί να κοιμηθεί; Η ΝΔ λοιπόν ανέλαβε με γενναιότητα τις ευθύνες, τις πολιτικές ευθύνες για την κατάσταση των σιδηροδρόμων και το ρόλο που μπορεί να έχει παίξει αυτή η κατάσταση στο τραγικό αυτό δυστύχημα».

«Είναι άλλο πράγμα η πολιτική ευθύνη και άλλο η ποινική ευθύνη. Την ποινική ευθύνη θα την εξετάσει η δικαιοσύνη, θα κατανείμει τις ευθύνες, θα στείλει αυτούς που πρέπει στα δικαστήρια. Η πολιτική ευθύνη αναλήφθηκε από τη κυβέρνηση, δεν βλέπω να αναδέχεται τις ευθύνες της η αξιωματική αντιπολίτευση. Έχει βάλει το κεφάλι μέσα στην άμμο σαν τη στρουθοκάμηλο και δεν θέλει να δει τις βαριές, δικές της ευθύνες, για την κατάντια των ελληνικών σιδηροδρόμων», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Βαρουφάκης: Η πρώτη του εμφάνιση μετά την επίθεση στα Εξάρχεια (Video)

Μέγαρο Μαξίμου: Σύσκεψη για τον σιδηρόδρομο – Ακόμα και σήμερα ανακοινώσεις για έναρξη δρομολογίων

Τσίπρας σε Χριστοδουλίδη για Κυπριακό: Επανεκκίνηση συνομιλιών από το σημείο που διεκόπησαν στο Κρανς Μοντανά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 20:08