search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 08:12
MENU CLOSE

Βαρουφάκης: Είδα ποιος με τραυμάτισε, μπορώ να διαβεβαιώσω ότι δεν ήταν ο 17χρονος

13.03.2023 13:20
VAROUFAKIS_GIANIS

Τη βεβαιότητα πως ο δράστης που τον τραυμάτισε δεν ήταν ο 17χρονος που έχει συλληφθεί, αλλά ένας άνδρας τουλάχιστον 25 ετών και «εξασκημένος στην χειρουργική βία» εξέφρασε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο γγ του ΜέΡΑ25 μίλησε στον RealFm και τον Νίκο Χατζηνικολάου για την επίθεση που δέχτηκε το βράδυ της Παρασκευής στα Εξάρχεια.

«Ήταν 6-7 άτομα και είδα ποιος με τραυμάτισε. Έχω χαραγμένο το πρόσωπό του μέσα στο μυαλό μου και μπορώ να διαβεβαιώσω ότι δεν ήταν 17χρονος, ήταν τουλάχιστον 25χρονος και μάλιστα εξασκημένος στην χειρουργική βία. Δεν θα υποκαταστήσω εγώ τους ανακριτές ή όπως κάνει ο κ. Θεοδωρικάκος που βγαίνει και λέει πως τα έλυσε όλα μόνος του και γίνεται και εισαγγελέας και δικαστής και ένορκος και ανακριτής. Εγώ θα παραμείνω πιστός στην διαδικασία την θεσμοθετημένη» προσέθεσε.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης ανέφερε ακόμη: «Μου αρέσει να μιλάω για αυτά που ξέρω. Αυτό που γίνεται στην Ελλάδα που ο καθένας έχει άποψη, είτε είναι υπουργός, είτε είναι βουλευτής είτε είναι δημοσιογράφος την ώρα που εξελίσσεται η διαδικασία της δικαιοσύνης, νομίζω είναι μεγάλο πλήγμα για την δικαιοσύνη».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε επίσης πως θα περιμένει να δει την δικογραφία και ύστερα θα τοποθετηθεί, ενώ ευχαρίστησε τους υγειονομικούς στον Ευαγγελισμό, οι οποίοι όπως υπογράμμισε «αξίζουν όχι συγχαρητήρια, αλλά στήριξη».

Προθεσμία για την Τετάρτη

Σήμερα ο 17χρονος συλληφθείς παρουσιάστηκε ενώπιον του εισαγγελέα όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία δύο ημέρων προκειμένου να απολογηθεί την Τετάρτη.

Ο ανήλικος αντιμετωπίζει τις βαριές κακουργηματικές κατηγορίες της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και της σύστασης συμμορίας και τα πλημμελήματα της παράνομης βίας και οπλοφορίας.

Διαβάστε επίσης:

Σούνακ για τα γλυπτά του Παρθενώνα: «Δεν σχεδιάζουμε να τα επιστρέψουμε στην Ελλάδα»

ΣΥΡΙΖΑ: Ξαναβγαίνει «μπροστά» ο Τσίπρας, με «πυρά» για τις κυβερνητικές ευθύνες και προτάσεις για τα τρένα

Τραγωδία στα Τέμπη: Στρατηγική σύγκρουσης επιλέγει η κυβέρνηση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 08:12