search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 14:24
MENU CLOSE

Τραμπ: Θέλει να του περάσουν χειροπέδες αν συλληφθεί – Ποντάρει σε show στο δικαστήριο (videos)

22.03.2023 11:11
trump_ipa_2203_1200-700_new

Σε σόου με πολιτικά μηνύματα θέλει να μετατρέψει την υπόθεση «Στόρμι Ντάνιελς» ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και επιδιώκει να του περάσουν χειροπέδες αν του ασκηθούν κατηγορίες από τις δικαστικές αρχές του Μανχάταν και κληθεί να εμφανιστεί σε  δικαστήριο, όπως λένε πηγές από το περιβάλλον του στην εφημερίδα Guardian.

Ο Τραμπ υποστηρίζει ότι από την στιγμή που θα χρειαστεί να εμφανιστεί στο δικαστήριο και κληθεί από τις αρχές για να δώσει δακτυλικά αποτυπώματα και να φωτογραφηθεί, τότε θα ήθελε να μετατρέψει «σε θέαμα» την υπόθεση και να του βάλουν χειροπέδες.

Με την τακτική αυτή θέλει να δείξει ότι αντιστέκεται στις αρχές για μια υπόθεση που ο ίδιος την χαρακτηρίζει άδικη και να βάλει τις βάσεις για την έναρξη της προσωπικής εκστρατείας του για τη διεκδίκηση του χρίσματος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος ενόψει των προεδρικών εκλογών. Με αυτή την εικόνα πιστεύει ότι θα εμφανιστεί ως υπερήφανος υπερασπιστής των θέσεών του και να στείλει παράλληλα μήνυμα ισχύος στους ρεπουμπλικανούς που θα ήθελαν να διεκδικήσουν το χρίσμα του κόμματος στην κούρσα για την προεδρία. Ο Τραμπ ανησυχεί ότι αν οι αρχές επιλέξουν η παρουσία του στο δικαστήριο να γίνει μέσω βίντεο-σύσκεψης μπορεί να δώσει την εικόνα του αδύναμου κρίκου, που είναι βέβαιο πως θα χάσει την υπόθεση.

Θέλει να γίνει «μάρτυρας»

Ο Τραμπ φέρεται να έχει απορρίψει τις απόψεις των συμβούλων του ότι θα ήταν καλύτερα για λόγους ασφαλείας να επιλέξει την παρουσία στο δικαστήριο μέσω βίντεο-σύσκεψης και είπε σε συνεργάτες του ότι δεν τον ενδιαφέρει αν κάποιος τον πυροβολήσει, γιατί έτσι θα γίνει «μάρτυρας». Μάλιστα οι πηγές τις οποίες επικαλείται ο Guardian λένε πως ο Τραμπ θεωρεί ότι αν τον πυροβολήσουν είναι βέβαιο ότι θα κερδίσει τις προεδρικές εκλογές.

Υποστηρικτές του Τραμπ έκαναν τη Δευτέρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στα γραφεία της εισαγγελίας της Νέας Υόρκης, την ώρα που ο τέως πρόεδρος βρισκόταν στη βίλα του στο Μαρ-α-Λάγκο, του Παλμ Μπιτς παίζοντας γκολφ.

Η υπόθεση «Στόρμι Ντάνιελς» αφορά τη δωροδοκία της πορνοστάρ Ντάνιελς, με 130.000 δολάρια, για να μην μιλήσει για την σχέση της με τον τέως πρόεδρο. Τα χρήματα αυτά έδωσε στη πορνοστάρ ο τότε δικηγόρος του Τραμπ, Μάικλ Κοέν, στις τελευταίες μέρες της εκστρατείας του 2016. Ο Τραμπ στη συνέχεια πλήρωσε τον Κοέν με επιταγή 35.000 δολαρίων για τις υπηρεσίες που του παρείχε. Δεν είναι σαφές με ποιες κατηγορίες μπορεί ο εισαγγελέας να ασκήσει δίωξη κατά του Τραμπ, αν και οι δικηγόροι  του πιστεύουν ότι το πιο πιθανό σενάριο είναι οι κατηγορίες να αφορούν στην παραποίηση εταιρικών εγγράφων και φορολογική απάτη, διότι ο τέως πρόεδρος φέρεται να μην έχει καταβάλει φόρους για τις πληρωμές αυτές.

Διαβάστε επίσης:

Μπάιντεν: Νύξη υποψηφιότητας για τις εκλογές το 2024 – «Κι εγώ θα προσπαθήσω να κερδίσω δυο φορές» (Videos)

Ιράκ και Ουκρανία: Οι πολιτικές και γεωστρατηγικές συμπτώσεις και η ιστορική ειρωνεία (Videos)

Σύνοδος Κορυφής ΕΕ: Ουκρανία, οικονομία, ανταγωνιστικότητα και εμπόριο στην ατζέντα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 14:24