search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 03:07
MENU CLOSE

Θα συλληφθεί ο Τραμπ σήμερα; Παιχνίδι εντυπώσεων από τον τέως πρόεδρο (Photos/Video)

21.03.2023 15:25
Donald Trump_new

Όταν το θέμα είναι η πολιτική, μπαίνουμε στον κόσμο του τέως προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στον οποίο εξακολουθούμε να ζούμε.

Με μία ανάρτηση στη δική του πλατφόρμα των social media ο Τραμπ κατάφερε να βρεθεί και πάλι στο επίκεντρο της πολιτικής, να καθορίσει την ατζέντα των αμερικανικών media, να προκαλέσει ταραχή στους κόλπους των ομοσπονδιακών αστυνομικών αρχών και να κάνει επίδειξη δύναμης στους κόλπους του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Θα συλληφθεί, λοιπόν, ο Ντόναλντ Τραμπ; Γιατί αυτό είναι το ερώτημα στο οποίο προσπαθούν να απαντήσουν οι πάντες στην Αμερική.

Επικαλούμενος κάποιες ασαφείς «παράνομες διαρροές», ο Τραμπ υποστήριξε ότι «θα συλληφθεί την Τρίτη», δηλαδή σήμερα. Και στη συνέχεια κάλεσε τους οπαδούς του: «διαδηλώστε, πάρτε το έθνος στα χέρια σας»…

Σύντομα οι αρχές της Νέας Υόρκης ολοκληρώνουν την έρευνα μιας υπόθεσης στην οποία φέρεται εμπλεκόμενος ο Ντόναλντ Τραμπ, κι από κει ξεκινούν όλα. Η έρευνα αφορά στην προσφορά χρημάτων που φέρεται να έκανε ο Τραμπ σε μία πορνοστάρ για να μην μιλήσει για τις επαφές που είχαν. Κάτι που αρνείται ο Τραμπ. Εφόσον ολοκληρωθεί η έρευνα και ο Τραμπ βρεθεί στη θέση του κατηγορούμενου, τότε είναι πιθανή η σύλληψή του- τουλάχιστον θεωρητικά.

Το Σαββατοκύριακο ο Τραμπ ισχυρίστηκε – χωρίς κανένα στοιχείο- ότι θα συλληφθεί σήμερα, Τρίτη και οι εκπρόσωποί του υποστήριξαν εκ των υστέρων ότι ο τέως πρόεδρος βασίζει αυτόν τον ισχυρισμό σε πληροφορίες από τα ΜΜΕ και κάποιες «διαρροές», που δεν έχουν διευκρινιστεί. Ουδεμία ένδειξη υπάρχει πως αυτή η πρόβλεψη του Τραμπ θα πραγματοποιηθεί.

Ωστόσο και μόνο η προτροπή του Τραμπ προς τους οπαδούς του να διαδηλώσουν είναι αρκετή για να αρχίσουν οι προετοιμασίες για αυξημένα μέτρα ασφαλείας, αφού δεν πέρασε πολύς καιρός από τα έκτροπα στο Καπιτώλιο, που είχαν αρχίσει και πάλι με προτροπή Τραμπ.

Οι αρχές ασφαλείας στη Νέα Υόρκη παρακολουθούν με προσοχή μηνύματα που διακινούνται στο διαδίκτυο και αναφέρονται σε κινητοποιήσεις και γι’αυτό κρίθηκε αναγκαίο προληπτικά να μεταφερθούν σε κάποιες οδικές αρτηρίες μεταλλικά κιγκλιδώματα που χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις διαδηλώσεων.

Μέσα σε αυτό το κλίμα αβεβαιότητας ένα δείχνει βέβαιο:  ότι ο Ντόναλντ Τραμπ εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο του σύμπαντος των ρεπουμπλικανών, όπως σχολιάζει το CNN. Επισημαίνει μάλιστα ότι με αφορμή και μόνο τις «φήμες και τις διαρροές» που επικαλείται ο τέως πρόεδρος, κορυφαία στελέχη του κόμματός του έσπευσαν να πάρουν θέση υπέρ του, δείχνοντας πόσο δύσκολο είναι για τους ρεπουμπλικανούς να κινηθούν αντίθετα από το ρεύμα που ακολουθεί ο Τραμπ.

Διαβάστε επίσης:

Αμετανόητος ο Μακρόν: «Ούτε διάλυση της βουλής, ούτε ανασχηματισμός, ούτε δημοψήφισμα»

Γαλλία: Damage control με… συνεντεύξεις επιχειρεί ο Μακρόν – Όργιο καταστολής από την αστυνομία, ανυποχώρητα τα συνδικάτα (videos)

Χάρλαντ Σάντερς: Γιατί ο ιδρυτής των KFC μισούσε το… φαγητό τους – «Δεν θα το έδινα ούτε στα σκυλιά μου»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24