ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 10:25
MENU CLOSE

Ξεκάθαρη προειδοποίηση Μεντβέντεφ: Ενδεχόμενη σύλληψη Πούτιν θα αποτελέσει «κήρυξη πολέμου»

23.03.2023 12:42

Σαφή προειδοποίηση προς πάσα κατεύθυνση ότι οποιαδήποτε απόπειρα σύλληψης του Βλαντίμιρ Πούτιν από ξένη χώρα θα ισοδυναμούσε με «κήρυξη πολέμου» εναντίον της Μόσχας, έστειλε την Πέμπτη (23/3) ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Αν αυτό συμβεί, τότε «όλες οι δυνατότητές μας, πυραυλικές και άλλες, θα πέσουν πάνω στην Μπούντεσταγκ, το γραφείο του καγκελαρίου και ούτω καθεξής», πρόσθεσε ο Μεντβέντεφ.

Η συγκεκριμένη παραστατική προειδοποίηση πραγματοποιήθηκε αφού το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, που έχει την έδρα του στη Χάγη, εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα ένταλμα σύλληψης εναντίον του Πούτιν για το έγκλημα πολέμου της «απέλασης» παιδιών στο πλαίσιο της επίθεσης της Μόσχας εναντίον της Ουκρανίας.

Χθες, Τετάρτη (22/3) το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο κατήγγειλε τις «απειλές» εναντίον του που προέρχονται από τη Μόσχα, αφού η ρωσική δικαιοσύνη ανακοίνωσε πως αρχίζει ποινική έρευνα σε βάρος δικαστών του και του εισαγγελέα του, του Καρίμ Καν.

Η Ρωσία, η οποία δεν αναγνωρίζει τη δικαιοδοσία του ΔΠΔ, χαρακτήρισε «άκυρο και μηδέποτε γενόμενο» το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Πούτιν.

Διαβάστε επίσης:

Τραμπ: Διασκέδαζε στη Φλόριντα περιμένοντας να… συλληφθεί – «Ήταν ευδιάθετος και χαμογελαστός»

Σι και Πούτιν βάζουν δύσκολα στις ΗΠΑ

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση κόλαφος για την Τουρκία – Γέμισαν οι φυλακές με αντιπάλους του Ερντογάν

ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 10:21
Exit mobile version