search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 06:13
MENU CLOSE

Τράπεζες: Τιμωρούνται οι συνεπείς δανειστές – Έρχεται νέα γενιά «κόκκινων» δανείων (video)

27.03.2023 11:44
kokkina_daneia_2703_new

Tράπεζες και funds -αντί να στοχεύουν σε απορρόφηση μέρους των πιέσεων στα επιτόκια- μετακυλίουν όλο το βάρος στους δανειστές, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για δημιουργία νέας γενιάς «κόκκινων» δανείων.

«Δυστυχώς θα δημιουργηθεί μία νέα γενιά “κόκκινων” δανείων, όπου συμπολίτες μας που με πολύ κόπο τα εξυπηρετούσαν, αντί να επιβραβεύονται από τις τράπεζες, τιμωρούνται σήμερα, επιβάλλοντας και μετακυλίοντας όλη την αύξηση του επιτοκίου», είπε η πρόεδρος του ΕΚΠΟΙΖΩ, κ. Καλαποθαράκου, στην εκπομπή «Ανοιχτή Επικοινωνία» του OPEN.

«Η πραγματικότητα είναι αυτή», ήταν η αντίδρασή της στην παρατήρηση δημοσιογράφου ότι θα χαθούν σπίτια. «Υπάρχει μια αναλγησία από τις τράπεζες αλλά πολύ περισσότερο από τα funds… ασφαλώς θέλουν να γίνουν πλειστηριασμοί. Η πρακτική αυτό έχει δείξει. Εμείς καθημερινά καταγράφουμε πλειστηριασμούς ακινήτων, ακόμα και για ευάλωτα νοικοκυριά».

Ο λόγος που προκρίνουν τους πλειστηριασμούς αντί των ρυθμίσεων οφειλών, είναι ότι «παίρνουν τα χρήματα άμεσα… είναι κερδοσκοπικές εταιρείες που θέλουν να αυξήσουν τα κέρδη τους», όπως εξήγησε.

Διαβάστε επίσης:

Άδωνις Γεωργιάδης: «Διατίμηση προϊόντων έγινε μόνο στη Λευκορωσία» – Δεν βλέπει αισχροκέρδεια στην αγορά

Φωτοβολταϊκά στη στέγη: Από τον Απρίλιο οι αιτήσεις για επιδότηση έως 75% – Τα βήματα υπαγωγής στο πρόγραμμα (Video/Πίνακες)

Silicon Valley Bank: Η First Citizens εξαγόρασε τα δάνεια και τις καταθέσεις της χρεοκοπημένης τράπεζας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:48