search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 04:30
MENU CLOSE

Βόρεια Κορέα: Lockdown σε πόλη γιατί… κλάπηκαν 653 σφαίρες – Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν θα άρει τα μέτρα μέχρι να βρεθούν όλες

27.03.2023 15:34
kimjongun_new

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν επέβαλε αυστηρό αποκλεισμό στους κατοίκους μιας ολόκληρης πόλης, καθώς – όπως λέει το καθεστώς- κλάπηκαν 653 σφαίρες από τον στρατό.

Οι άνθρωποι του καθεστώτος κάνουν έρευνες από σπίτι σε σπίτι στην πόλη Χυεσάν, που έχει πληθυσμό περίπου 200.000 ατόμων, όπως ανέφεραν δύο πηγές στον ραδιοσταθμό Radio Free Asia.

«Η πόλη θα παραμείνει σε καθεστώς  lockdown μέχρι να βρεθούν και οι 653 σφαίρες», δήλωσε κάτοικος της περιοχής, υπό τον όρο της ανωνυμίας. Η διαπίστωση της κλοπής των πυρομαχικών έγινε στις 7 Μαρτίου, κατά την μετεγκατάσταση στρατιωτών που βρίσκονταν στα περίχωρα της πόλης, κοντά στα σύνορα με την Κίνα.

Οι στρατιώτες είχαν αναπτυχθεί στην πόλη το 2020 για να ενισχύσουν τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας κατά την έναρξη της πανδημίας. Η αποχώρησή τους έγινε στο διάστημα 25 Φεβρουαρίου με 10 Μαρτίου, αλλά τότε διαπιστώθηκε η κλοπή των σφαιρών, προκαλώντας εξονυχιστικούς ελέγχους σε κατοικίες, καταστήματα και βιομηχανικές εγκαταστάσεις που υπάρχουν στην περιοχή.

Είναι αδιευκρίνιστο πότε έγινε η κλοπή, ενώ οι στρατιώτες που πρώτοι διαπίστωσαν ότι έλειπαν τα πυρομαχικά προσπάθησαν αρχικά να τα εντοπίσουν μόνοι τους. «Αλλά όταν δεν ήταν δυνατό να βρουν τις σφαίρες, ενημέρωσαν τις αρχές και άρχισαν τις έρευνες», όπως ανέφερε η ίδια πηγή.

Στις έρευνες συμμετέχουν άνδρες του στρατού και της αστυνομίας και γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος σε όλα τα σπίτια της πόλης. Μέχρι να βρεθούν οι σφαίρες όλοι οι κάτοικοι της πόλης θα υφίστανται αυστηρούς περιοριστικούς όρους στις μετακινήσεις, δήλωσε  τοπικός αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία της Βόρειας Κορέας όποιο άτομο κατέχει παράνομα ή διακινεί όπλα ή πυρομαχικά θα τιμωρείται με καταναγκαστική εργασία για τουλάχιστον τρία χρόνια. 

Οι κάτοικοι της περιοχής φοβούνται ότι αν δεν βρεθούν οι σφαίρες μπορεί να αναζητηθεί κάποιος στον οποίον θα «φορτώσουν» την ενοχή για να τον τιμωρήσουν παραδειγματικά, ακόμα κι αν είναι απολύτως αθώος.

Διαβάστε επίσης:

Ορλάντο Μπλουμ: Συνάντηση με Ζελένσκι – Οι αστέρες που είναι στο πλευρό των Ουκρανών (Video)

Nord Stream: Θέμα αποζημιώσεων για το σαμποτάζ ανοίγει η Μόσχα

Φρίκη στη Βιρτζίνια: Μητέρα σκότωσε τις κόρες της για να εκδικηθεί τον πρώην άντρα της (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 01:15