search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 15:38
MENU CLOSE

Ένοπλη επίθεση στα γραφεία της Ακσενέρ – Τον Ερντογάν «δείχνει» ως υπεύθυνο

31.03.2023 15:34
aksener-tourkia-1-new

Ένοπλη επίθεση σημειώθηκε την Παρασκευή στα γραφεία του «Καλού Κόμματος» της Μεράλ Ακσενέρ στην Κωνσταντινούπολη.

Η σφαίρα από το όπλο του δράστη, ο οποίος κατάφερε να διαφύγει αμέσως μετά το χτύπημα, «πέρασε» από το παράθυρο προς το εσωτερικό του κτιρίου του κόμματος.

Συνελήφθη ο δράστης

Όπως έκανε γνωστό με ανάρτησή του στο Twitter o Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο δράστης της ένοπλης επίθεσης στα γραφεία του κόμματος της Μεράλ Ακσενέρ, συνελήφθη από τις τουρκικές Αρχές.

«Συνελήφθη ο δράστης της επίθεσης κατά της επαρχιακής έδρας του Καλού Κόμματος. Να έχετε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και την αστυνομία σας», έγραψε στο Twitter ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού.

«Δεν φοβάμαι»

«Είναι απαράδεκτο να επιχειρείται εκφοβισμός των πολιτικών κομμάτων 1,5 μήνα πριν από τις εκλογές. Εμείς δεν φοβόμαστε, αυτό είναι άλλο. Αλλά αυτό αποτελεί μεγάλη αδικία και προσβολή προς τους ψηφοφόρους. Αγαπητό μου έθνος, σας καλώ: αν συνεχιστεί αυτό το απεχθές σύστημα, σήμερα θα είμαστε εμείς, αύριο θα είστε εσείς…

Ο άνθρωπος που θα τρομάξει τη Μεράλ Ακσενέρ δεν έχει γεννηθεί ακόμη. Ο Αλλάχ να με καταραστεί, αν φοβηθώ οποιονδήποτε άλλον εκτός από τον Αλλάχ, αν φοβηθώ έναν υπηρέτη του Αλλάχ εκτός από τον Παντοδύναμο Αλλάχ. Γι’ αυτό δεν φοβάμαι τον κ. Ρετζέπ. Αλλά εσύ είσαι ο πρόεδρος, εσύ είσαι ο υπεύθυνος για την προστασία της τιμής, της αξιοπρέπειας, της ασφάλειας της ζωής και της περιουσίας όλων των γυναικών, των ανδρών, των νέων και των παιδιών αυτής της χώρας. Στο σπίτι μου έκαναν έφοδο και αθωώθηκαν, με λιντσάρισαν και αθωώθηκαν. Ξέρω ότι τα δικαστήρια και η αστυνομία σας δεν θα τον πιάσουν ούτε αυτόν. Δεν θα μπορέσουν να πιάσουν τους δράστες» δήλωσε η Ακσενέρ.

Αντίδραση από τον Ομέρ Τσελίκ: «Είμαστε ενάντια σε οποιαδήποτε επίθεση κατά πολιτικού θεσμού»

Την ένοπλη επίθεση στα γραφείου του Καλού Κόμματος καταδίκασε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος AKΡ Ομέρ Τσελίκ.

Ειδικότερα έγραψε στο Twitter: «Καταδικάζουμε την επίθεση στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης του κόμματος IYI στην Κωνσταντινούπολη. Είμαστε ενάντια σε κάθε είδους παρενόχληση και επίθεση κατά πολιτικού θεσμού».

Θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση

Έντονες είναι οι αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου της Τουρκίας.

 Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, καταδίκασε το γεγονός μέσω Twitter: «Καταδικάζω την ένοπλη επίθεση στην τοπική οργάνωση Κωνσταντινούπολης του Καλού Κόμματος. Μεταφέροντας τις καλύτερες ευχές μου στους φίλους μας, υπογραμμίζω την προσδοκία μας οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη το συντομότερο δυνατό».

Από την πλευρά του, ο σύμβουλος της προέδρου του Κόμματος IYI, Μπουρά Καβουντζού, αναφέρθηκε στις δηλώσεις του προέδρου του AKP Ταγίπ Ερντογάν εναντίον της Μεράλ Ακσενέρ και είπε ότι η επίθεση ήταν αποτέλεσμα ρητορικής μίσους, προσβολών και απειλών, όπως «μην με κάνεις να ασχοληθώ μαζί σου στην Τουρκία το 2023. Το μεγαλύτερο πρόβλημα επιβίωσης αυτής της χώρας είναι η νοοτροπία που προκαλεί αυτή τη γλώσσα μίσους!» είπε.

Τέλος, ο Αντιπρόεδρος του CHP, Σεγίτ Τορούν, καταδίκασε την ένοπλη επίθεση και ευχήθηκε «όλοι οι δράστες που εμπλέκονται στην πολιτική του φτηνού εκφοβισμού να λογοδοτήσουν ενώπιον του νόμου το συντομότερο δυνατό».

Διαβάστε επίσης:

Πάπας Φραγκίσκος: Εξιτήριο από το νοσοκομείο το Σάββατο – Θα χοροστατήσει κανονικά στις τελετές του Πάσχα

Ο δεινόσαυρος T-Rex δεν ήταν τρομακτικός – Τι αποκαλύπτουν νέα απολιθώματα (Video)

Οι επόμενες κινήσεις Τραμπ μετά τη δίωξη – Θα το παίξει «θύμα» (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 15:35