search
ΤΡΙΤΗ 04.06.2024 04:04
MENU CLOSE

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει κατορθώσει, με ανοιχτούς ορίζοντες για την χώρα και τους πολίτες, να κάνει πράξη όλα εκείνα για τα οποία την εμπιστεύθηκαν οι πολίτες. Με σταθερότητα, η Κυβέρνηση μπαίνει στην προεκλογική μάχη, δυναμικά και με αποδεδειγμένη ικανότητα, για να συνεχίσει την αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

Κάνοντας έναν συνοπτικό απολογισμό των κυβερνητικών πεπραγμένων, είναι εμφανές ότι η Κυβέρνηση κατάφερε να ανταποκριθεί στις κύριες προεκλογικές της δεσμεύσεις. Πέτυχε τη μείωση της ανεργίας κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες, τη μόνιμη ελάφρυνση από δεκάδες φόρους και εισφορές, την αύξηση των συντάξεων μετά από 12 χρόνια, αλλά και του κατώτατου μισθού, τον εκσυγχρονισμό των εργασιακών σχέσεων, τη θωράκιση της Εθνικής Άμυνας και την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, την αναβάθμιση της υγείας και της παιδείας, την προστασία του περιβάλλοντος, την υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομής, ενώ έκανε σημαντικά βήματα στη ψηφιοποίηση του κράτους, διευκολύνοντας την καθημερινότητα των πολιτών.

Στα εθνικά θέματα, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι αυτή που επέκτεινε τα ναυτικά μίλια της χώρας, δηλαδή την ελληνική επικράτεια, από 6 σε 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο, ενίσχυσε τις διμερείς αμυντικές συμφωνίες της χώρας, ενώ προχώρησε σε συμφωνίες για την ΑΟΖ με γείτονες φίλες χώρες, ανάγοντας τη Μεσόγειο σε μια θάλασσα ειρήνης και δικαίου.

Στο πεδίο των επενδύσεων, έγιναν σημαντικά βήματα που αποδεικνύουν ότι η εικόνα της χώρας έχει αλλάξει στο διεθνές επενδυτικό περιβάλλον και η Ελλάδα έχει καταστεί εκ νέου ελκυστικός επενδυτικός προορισμός. Ήδη οικονομικοί κολοσσοί έχουν επιλέξει τη χώρα μας για την ίδρυση των εταιριών, των παραρτημάτων τους και των ερευνητικών τους κέντρων, ενώ η Ελλάδα μπήκε δυναμικά και στη σκακιέρα των πράσινων και ενεργειακών επενδύσεων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις βιώσιμες και υπεύθυνες χρηματοδοτήσεις.

Στον τομέα της οικονομίας, με τις εξειδικευμένες γνώσεις που διαθέτει ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, και το οικονομικό επιτελείο, οι οικονομικοί δείκτες της χώρας παρουσίασαν σημαντική βελτίωση και το χρέος της χώρας κατέστη πλέον βιώσιμο. Από τον Αύγουστο του 2022 εξήλθαμε – μετά από 12 ολόκληρα χρόνια – από το καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας των ευρωπαϊκών θεσμών.

Στον περιβαλλοντικό τομέα, η Κυβέρνηση έχει εφαρμόσει στην πράξη το αίτημα της προστασίας του περιβάλλοντος και της βιώσιμης χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης για να μην μείνει κανείς πίσω. Η περιβαλλοντική προστασία, η ενεργειακή μετάβαση και η ενεργειακή επάρκεια έγιναν πράξη, ενώ επιτελέστηκαν με δίκαιους όρους, με την στήριξη προς όφελος τόσο του περιβάλλοντος και του κλίματος, όσο και της ίδιας της κοινωνίας και ιδιαίτερα των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Βελτιώθηκε το νομοθετικό και το θεσμικό πλαίσιο, ενώ στηρίχθηκε η επιχειρηματικότητα και η καινοτομία για τις ΑΠΕ. Δόθηκε, ακόμη, ιδιαίτερη έμφαση στην αποκατάσταση των υποβαθμισμένων οικοσυστημάτων, την αντιμετώπιση του σοβαρού ζητήματος των αγροτικών πλαστικών και αποβλήτων, την προώθηση της βιώσιμης ναυτιλίας και τα εναλλακτικά καύσιμα πλοίων, καθώς και στη διαχείριση των υδατικών αποθεμάτων και των λιμνών. Ειδική μέριμνα έδειξε δε η Κυβέρνηση στον τομέα της πρόληψης και της αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών, ενώ ο Πρωθυπουργός, αντιλαμβανόμενος τις ανάγκες που επιτάσσει η κλιματική κρίση, προέβη στην σύσταση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, έτσι ώστε να ανταποκριθεί στην παγκόσμια πρόκληση της κλιματικής κρίσης και την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των ζητημάτων πολιτικής προστασίας και τη διαχείριση των κρίσεων.

Αλλαγές και επιτεύγματα της Κυβέρνησης που συντελέστηκαν, μάλιστα, μέσα σε ένα ιδιαίτερα δυσμενές περιβάλλον με πρωτοφανείς διεθνείς κρίσεις, όπως την πανδημία της COVID-19, την ενεργειακή κρίση και τον πόλεμο στην γειτονική Ουκρανία.

Η 21η Μαΐου, με σύνθημά μας «Προχωράμε μαζί μπροστά αλλάζοντας την Ελλάδα, πιο ασυμβίβαστα και πιο τολμηρά», θα αποτελέσει το ορόσημο για να συνεχίσουμε την πορεία της χώρας μας προς την πρόοδο, με σταθερότητα, συνέπεια λόγων και πράξεων, για την Ελλάδα μας που αλλάζει. Η πρώτη κάλπη θα κρίνει ποιος θα κυβερνήσει, ενώ η δεύτερη κάλπη θα κρίνει πώς θα κυβερνήσει. Και θα είμαστε εδώ με σταθερή ηγεσία, καθώς αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία σημαίνει ισχυρή Ελλάδα. Με κέντρο τον πολίτη, με στόχο την βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας μας, πάμε μπροστά και συνεχίζουμε.

*H Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου είναι βουλευτής Ηλείας της ΝΔ

Διαβάστε επίσης:

Εθνική απαίτηση η μη καταστροφή των δανειοληπτών

«Σπάσε τη σιωπή»

Ο Ανδρουλάκης, ο «άγνωστος Χ» και τα σενάρια για Βενιζέλο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 04.06.2024 00:50