search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 05:19
MENU CLOSE

Λονδίνο: Ρομπότ «καρχαρίας» καταβροχθίζει 22.700 πλαστικά μπουκάλια τη μέρα στον Τάμεση (Video)

02.04.2023 15:53
karxarias robot_tamesis

Έως 500 κιλά πλαστικού την ημέρα -με άλλα λόγια 22.700 πλαστικά μπουκάλια- μπορεί να συγκεντρώσει ο «καρχαρίας» – ρομπότ που καταβροχθίζει απόβλητα στον ποταμό Τάμεση.

Το πλωτό ρομπότ WasteShark, το οποίο πλοηγείται από σήμα δεδομένων κινητής τηλεφωνίας 4G, με μέγιστη ταχύτητα 3 χιλιομέτρων την ώρα, o καρχαρίας είναι πιο αργός από τον φαλαινοκαρχαρία από τον οποίο εμπνέεται. Ζυγίζει 75 κιλά και διαθέτει δύο ηλεκτρικούς προωθητήρες αλλά και περισσότερους από 15 αισθητήρες που μπορούν να μετρήσουν θερμοκρασία, βάθος, διαλυμένο οξυγόνο, θολότητα, μπλε-πράσινα φύκια και έλαια. 

Το πλωτό ρομπότ στη συνέχεια αποστέλλει πληροφορίες με γεωγραφική ετικέτα και χρονοσφραγίδα στο συνοδευτικό κέντρο λογισμικού για αναφορά και ανάλυση.

Το ρομπότ θα παραμείνει για τουλάχιστον τρεις μήνες στον Τάμεση για να «πολεμήσει» τη ρύπανση που απειλεί το οικοσύστημά του.

Ο δεύτερος μεγαλύτερος ποταμός του Μεγάλης βρετανίας φιλοξενεί περίπου 125 είδη ψαριών, ανάμεσά τους και αληθινούς καρχαρίες.

Διαβάστε επίσης:

Σέρρες: Νεκρά ψάρια εμφανίστηκαν στη λίμνη Κερκίνη

Κλιματική αλλαγή: «Οδηγός επιβίωσης» του πλανήτη από επιστήμονες – «Στροφή» στην καθαρή ενέργεια (Video)

Ανταρκτική: Τεράστιο «πλωτό» παγόβουνο στο μέγεθος του Λονδίνου προκαλεί ανησυχία στους επιστήμονες (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06