search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 12:14
MENU CLOSE

Πιλότος βρήκε… κόμπρα εν ώρα πτήσης στο πιλοτήριο – Έκανε αναγκαστική προσγείωση

05.04.2023 19:54
Beech_58_Baron_1
wikimedia commnos

Ήταν μια πτήση σαν όλες τις άλλες για τον Νοτιοαφρικανό πιλότο Ρούντολφ Έρασμους, μέχρι που αντιλήφθηκε ότι είχε έναν έξτρα επιβάτη στο αεροπλάνο, καθώς πετούσε στα 11.000 πόδια. Δεν επρόκειτο για έναν άνθρωπο, αλλά για μία κόμπρα, που βρισκόταν στο πιλοτήριο.

«Για να είμαι ειλικρινής το μυαλό μου δεν μπορούσε να συλλάβει αυτό που γινόταν», δήλωσε στο BBC ο πιλότος. «Ήταν μια στιγμή τρόμου», πρόσθεσε, περιγράφοντας ότι αρχικά αισθάνθηκε κάτι παγωμένο στη ράχη του και νόμιζε πως είχε ξεχάσει ένα μπουκάλι νερό.

«Αισθανόμουν κάτι παγωμένο να κυλά στο πουκάμισο». Ο Ρούντολφ Έρασμους φαντάστηκε πως δεν είχε κλείσει καλά ένα μπουκάλι νερό και κάποια σταγόνα κύλισε στη ράχη του. «Κοίταξα δίπλα μου και είδα ότι ήταν φίδι… μια κόμπρα που έβγαζε το κεφάλι της κάτω από το κάθισμά μου».
Αμέσως αποφάσισε να κάνει αναγκαστική προσγείωση, καθώς το ιδιωτικό αεροσκάφος– ένα Beechcraft Baron 58- πετούσε από το Μπλόεμφοντεϊν στην Πρετόρια, με τέσσερις επιβάτες.

Ο πιλότος για να αποφύγει τον πανικό είπε ήρεμα στους επιβάτες ότι είχαν μαζί τους έναν ανεπιθύμητο επιβάτη, αλλά τους διαβεβαίωσε ότι δεν κινδυνεύουν γιατί βρίσκεται στο πιλοτήριο.
«Είπα στους επιβάτες: Ακούστε με, βρίσκεται ένα φίδι στο αεροσκάφος, είναι κάτω από το κάθισμά μου, και γι αυτό θα προσπαθήσουμε να προσγειωθούμε το ταχύτερο δυνατό».

Τι έκαναν οι επιβάτες; Επικράτησε απόλυτη ησυχία. «Θα μπορούσες να ακούσεις μια βελόνα αν έπεφτε κάτω και νομίζω ότι όλοι πάγωσαν για ένα – δύο λεπτά».

Οι πιλότοι έχουν εκπαιδευθεί για να αντιμετωπίσουν διάφορα σενάρια. Αλλά φυσικά δεν εκπαιδεύονται για να αντιμετωπίζουν ένα φίδι στο αεροπλάνο… Πάντως ο Ρούντολφ Εράσμους προσγείωσε το αεροπλάνο στο Γουέλκομ και ανέλαβαν κάποιοι ειδικοί να συλλάβουν τον «λαθρεπιβάτη». Όμως η κόμπρα δεν βρέθηκε πουθενά, παρόλο που έκαναν φύλλο και φτερό το αεροπλάνο.

Διαβάστε επίσης:

Στόρμι Ντάνιελς: Καλείται να πληρώσει ακόμη 120.000 δολάρια στον Τραμπ

Βραζιλία: Άνδρας εισέβαλε με μαχαίρι και τσεκούρι σε βρεφονηπιακό σταθμό και σκότωσε 4 παιδιά (Photos/Videos)

FBI: «Λουκέτο» σε ιστότοπο που πουλούσε κωδικούς πολιτών για κυβερνοαπάτες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 12:14