search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 11:38
MENU CLOSE

Αναγκαστική προσγείωση λόγω …βλάβης στην τουαλέτα (Photos)

04.11.2022 16:16
jet2

Είναι ίσως ο πιο απίθανος λόγος για τον οποίον ένα αεροσκάφος έκανε αναγκαστική προσγείωση. Κι όμως ένα αεροπλάνο Jet2 που πετούσε  από το Λας Πάλμας προς το Μάντσεστερ παρεξέκλινε κατά 200 μίλια της πορείας του και προσγειώθηκε στο Μπιλμπάο για λόγους … ανωτέρας βίας: οι επιβάτες έπρεπε να πάνε στην τουαλέτα!

Η πτήση LS782 απογειώθηκε από το Λας Πάλμπας, στα Γκραν Κανάρια, με καθυστέρηση μίας ώρας, για να κάνει το ταξίδι των 1878 μιλίων προς το Μάντσεστερ. Το Airbus A321, με 200 επιβάτες, πετούσε πάνω από τον Ατλαντικό, στη νότια Πορτογαλία και πριν πλησιάσει τη βόρεια ακτή, στα σύνορα με την Ισπανία, έκανε στροφή προς τα ανατολικά και προσγειώθηκε στο Μπιλμπάο.

«Η πτήση Jet2  LS782 προς το Μάντσεστερ από το Γκραντ Κανάρια άλλαξε κατεύθυνση προς το Μπιλμπάο, εξαιτίας προβλήματος στις τουαλέτες του αεροσκάφους, ώστε να μπορέσουν οι επιβάτες να ανακουφιστούν στις τουαλέτες του αεροδρομίου», ανακοινώθηκε από τις υπηρεσίες του αεροδρομίου.

Το Airbus A321 διαθέτει τέσσερις τουαλέτες, αλλά οι αρχές εναέριας κυκλοφορίας επιτρέπουν στις αερογραμμές να αποφασίζουν κατά πόσο μπορεί να εκτελεστεί μία πτήση εάν παρουσιαστεί πρόβλημα σε κάποια από τις τουαλέτες.

Τελικά το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο Μπιλμπάο και έμεινε εκεί περίπου δύο ώρες, ώστε να υπάρχει χρόνος για να ανακουφιστούν οι επιβάτες και να συνεχιστεί η πτήση.

«Οι κύστες άδειασαν, η πτήση  LS782 εκτελείται», ανακοίνωσαν οι αρμόδιες ισπανικές αρχές και σε δύο ώρες οι επιβάτες είχαν επιστρέψει στον προορισμό τους, στο Μάντσεστερ.

Εκπρόσωπος της εταιρίας  Jet2 δήλωσε: «Η πτήση  LS782 από τα Γκραντ Κανάρια προς το Μάντσεστερ εξετράπη της πορείας της και προσγειώθηκε στο Μπιλμπάο … Ως βραβευμένη αεροπορική εταιρία δίνουμε πολύ μεγάλη σημασία στην άνεση των επιβατών μας».

Διαβάστε επίσης:

Ενδιάμεσες εκλογές: Το σενάριο για Μπάιντεν και οι πιθανοί υποψήφιοι που μπορεί να τον αντικαταστήσουν

Τέλος στο θρίλερ με τον κινεζικό πύραυλο – Έπεσε στον Ειρηνικό Ωκεανό

Crowd funding: Μάζεψαν σε 9 ώρες λεφτά για να στείλουν 50 τεθωρακισμένα στην Ουκρανία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 11:37