search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 05:48
MENU CLOSE

Νίκος Παππάς: Το σκεπτικό της απόφασης του Ειδικού Δικαστηρίου

10.04.2023 18:52
pappas_new

Με ένα σκεπτικό σε 2.368 σελίδες οι δικαστές του Ειδικού Δικαστηρίου αναλύουν πώς κατέληξαν στην καταδίκη του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Σύμφωνα με τους 13 δικαστές του Ειδικού Δικαστηρίου, ο Νίκος Παππάς κρίθηκε ένοχος για παράβαση καθήκοντος για το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, γιατί «με εξακολουθητικές ενέργειες, αντίθετες στα υπηρεσιακά του καθήκοντα που επέβαλαν την τήρηση των αρχών της νομιμότητας και της αμεροληψίας, επιδίωξε να υλοποιήσει το σχεδιασμό που είχε καταστρωθεί από τον ίδιο, αλλά και από άλλα ηγετικά στελέχη του τότε κυβερνώντος κόμματος, με σκοπό κατά παράβαση των συνταγματικών αρχών, την απόκτηση μέσων μαζικής ενημέρωσης τα οποία να τελούν υπό τον έλεγχο τους και να προωθούν τις πολιτικές θέσεις και ενέργειες της τότε κυβέρνησης».

Για την απόκτηση ενός τέτοιου μέσου, φιλικά προσκείμενου στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Παππάς επιστράτευσε τον επιχειρηματία, Χρήστο Καλογρίτσα, επισημαίνουν οι ανώτατοι δικαστές ότι:

«Ο Νίκος Παππάς έχει αποκτήσει απόλυτη “κυριαρχία” στα της διενέργειας του τηλεοπτικού διαγωνισμού και διακατεχόμενος από αίσθηση υπεροψίας και ισχύος, ως κορυφαίος Υπουργός που συνομιλούσε απευθείας με τον τότε Πρωθυπουργό, περί τον Οκτώβριο του 2015, απευθύνθηκε στον Χρήστο Καλογρίτσα με τον οποίο διατηρούσε στενές φιλικές και οικογενειακές σχέσεις».

Επικαλούμενοι τις καταθέσεις μαρτύρων ενώπιόν τους, οι δικαστές κάνουν λόγο για εργώδη προσπάθεια από πλευράς του στελέχους της αξιωματικής αντιπολίτευσης για δημιουργία φιλοκυβερνητικού τηλεοπτικού σταθμού πανελλήνιας εμβέλειας και πολιτικής εφημερίδας, υπό τον έλεγχο του Νίκου Παππά και του κομματικού μηχανισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με το σκεπτικό των δικαστών: «Μετά από επανειλημμένες συζητήσεις και συναντήσεις που έλαβαν χώρα μέχρι τις αρχές του 2016 στα γραφεία της επιχείρησης Καλογρίτσα αλλά και στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία και άλλων κομματικών στελεχών , ο Χρήστος Καλογρίτσας αποδέχθηκε την πρόταση και συγκεκριμένα να ενεργήσει ως “καθοδηγούμενος” από τον συγκατηγορούμενό του για να βοηθήσει στην υλοποίηση του συγκεκριμένου εγχειρήματος».

Ο Νίκος Παππάς έχει χαρακτηρίσει την καταδίκη του σε 2 χρόνια φυλάκιση με αναστολή, εκδικητική πολιτική δίωξηγια την οποία θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Διαβάστε επίσης:

Μπρα ντε φερ κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για το «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη στη σκιά της παραίτησης Τζανερίκου

«Θεσμική διαβούλευση» η συνάντηση Γεραπετρίτη-Τζανερίκου πριν από την κατάθεση της τροπολογίας για Κασιδιάρη

Τσαπανίδου για τροπολογίες – «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη: Απαράδεκτα και επικίνδυνα παιχνίδια της κυβέρνησης με τους θεσμούς

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42